На ремонт освітніх Черкас закладів виділили понад 42 млн грн

На ремонт освітніх Черкас закладів виділили понад 42 млн грн

Черкаські школи нині активно готують до початку навчання. Цього року з бюджету місто спрямовує в школи та садочки понад 42 мільйони гривень. Як розповів секретар міської ради Олександр Радуцький, за ці кошти в них планують зробити, де це найбільш необхідно, капітальні ремонти покрівель, актових та спортивних залів, встановити нові вікна. А ще – з метою енергоощадності в окремих закладах встановлять лічильники тепла й терморегулятори. «Нова Доба» про це дізналася в прес-службі Черкаської міської ради.

– Депутатський корпус зараз керується тим, щоб уже за три роки ми могли зробити капітальні ремонти в усіх школах та дитячих садочках міста, – зауважив Олександр Романович. – Наразі з 42 млн грн освоєно більше десяти мільйонів. Утім, роботи з підготовки навчальних закладів до нового навчального року тривають. Я впевнений, що до першого вересня вдасться зробити переважну більшість із запланованого.

Для прикладу, учні та педагогічний колектив спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів №17 в новому навчальному році нарешті дочекалися капітального ремонту покрівлі та приміщення їдальні. На оновлення даху з місцевого бюджету спрямували понад 200 тисяч гривень, все інше там роблять власними коштами.

Голова профспілкового комітету цього навчального закладу Олег Поліщук розповідає: проблема з покрівлею, яка протікала, дошкуляла там вже більше п’яти років. І хоча її періодично \”латали\” власними силами, цього було недостатньо – після першої сильної зливи проблеми даху нагадували про себе.

– Аби зрушити цю давню проблему, профспілковий комітет звернувся до депутата Черкаської міської ради Андрія Більди з проханням поклопотати про капітальний ремонт даху в нашій школі, – розповів Олег Володимирович. – Наразі старе покриття повністю зняте й укладають нове.

Сам же Андрій Більда, який перевіряє хід виконання робіт у цій школі додає, що оновлення покрівлі дозволило розпочати цього року ще й капітальний ремонт приміщення їдальні.

– Раніше зробити повноцінний ремонт у шкільній їдальні ми не мали змоги, оскільки затікав дах, – зауважив Андрій Олександрович. – Останніх років п’ять школа вирішувала це питання самотужки, накладали латки, але час від часу все повторювалося. Нарешті учні 17-ої школи харчуватимуться в нормальних умовах. До 1 вересня всі роботи мають завершити. Вдячний колегам-депутатам, які підтримали мою пропозицію і заклали кошти на капремонт цього закладу.

Новий дах, переконує директор фірми-підрядника Олександр Шокал, прослужить не один десяток років.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x