Лисянщина стала ближче до Європи

Лисянщина стала ближче до Європи

Минулого тижня Лисянщина, яка вже кілька років є активним учасником проекту ЄС/ПРООН «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду», приймала в гостях делегацію від ПРООН на чолі з директором представництва ООН в Україні Янтомасом Хіемстрою. Вона побувала з цільовим візитом у Бужанці, громада якої співпрацює з проектом вже в третій його фазі.

На подвір’ї місцевої школи делегацію зустрічали з хлібом-сіллю заступник голови районної ради Ярослав Попко, сільський голова Валентина Стадник, директор школи Володимир Шуляка, громада села. Янтомас Хіемстра подякував за теплий прийом, зауваживши, що це перша його поїздка по Україні в якості директора представництва, і він приємно вражений, що співпраця в рамках проекту так результативно впливає на розвиток села. Валентина Стадник розповіла про здійснені заходи з альтернативного енергозбереження, завдяки яким у школі встановлено два піролізних котли, відновлено вуличне освітлення, а тепер бужани за проонівські кошти будуть реконструювати сільську амбулаторію, замінювати в школі старі дерев’яні вікна на склопакети, оновлювати там систему опалення. Крім того, на зекономлені кошти буде закуплено ще й медичне обладнання.

– На практиці продемонстровано схему та ефективність партнерства громади, районної та місцевої влади і місцевого бізнесу, – сказав заступник голови районної ради Ярослав Попко. – Завдяки спільним зусиллям в населених пунктах району відновлено 18, 8 кілометра вуличного освітлення, встановлено сучасні вікна, піролізні котли. Вартість проекту склала більше мільйона гривень.

Олександр ЩЕРБАТЮК

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x