Протягом тижня в області зареєстровано 61 випадок захворювання на гострі кишкові інфекції

Протягом тижня в області зареєстровано 61 випадок захворювання на гострі кишкові інфекції

За результатами щотижневого моніторингу інфекційної захворюваності на гострі кишкові інфекції з 01.08 до 07.08.2015 року в області зареєстровано 61 випадок захворювань на гострі кишкові інфекції (ГКІ). Про це «Нова Доба» дізналася в Державній санітарно-епідеміологічній службі в Черкаській області.

Зокрема у м. Черкаси зареєстровано 18 випадків, Черкаському районі – 10, м.Умань – 7, Золотоніському, Катеринопільському районах – по 6 випадків, Жашківському районі – 3 випадки, у м.Сміла, Звенигородському, Канівському, Уманському, Христинівському районах – по 2 випадки. На 12 адміністративних територіях гострі кишкові інфекції не реєструвались.
Серед захворювань на ГКІ кількість гастроентероколітів встановленої етіології становить 21 випадок, зокрема сальмонельозу – 8 випадків. Також зареєстровано 32 випадки гастроентеритів невстановленої етіології. Не зареєстровано жодного випадку захворювань на шигельоз (дизентерію), вірусний гепатит А.

У вогнищах проведений комплекс необхідних заходів, зокрема обстеження контактних осіб, лабораторні дослідження питної води, харчових продуктів, змивів.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x