Ремонт доріг у Черкасах на грані зриву

Ремонт доріг у Черкасах на грані зриву

У Черкасах проведення ямкового ремонту нині перебуває під загрозою зриву. Про це повідомив директор департаменту житлово-комунального комплексу Андрій Наумчук.

Головною причиною такої ситуації є фінансові претензії між комунальним підприємством «ЧЕЛУАШ» та Асфальтобетонним заводом. Останній вимагає погасити йому минулорічні борги за наданий асфальт. Тоді як «ЧЕЛУАШ» не в змозі це зробити.

– Завдяки діяльності Асфальтобетонного заводу, половина акцій якого належить місту, нині заблоковані рахунки ЧЕЛУАШ, яке виконує ямковий ремонт у Черкасах. На сьогодні комунальне підприємства не в змозі сплачувати податки, комунальні послуги, у них вимкнено телефонний зв\’язок, – розповів Андрій Миколайович.

За його словами, за останні півтора року існуюча заборгованість ЧЕЛУАШ перед Асфальтобетонний заводом зменшилась з 1,3 мільйона гривень до 538 тисяч гривень, з яких – 470 тисяч – це заборгованість за асфальт, що був використаний ще у 2012 році.

Водночас Асфальтобетонний завод теж винен КП «ЧЕЛУАШ» 210 тисяч гривень.
Про це «Нова Доба» дізналася в Черкаській міській раді.

Крім цього, нині відкрито кримінальне провадження за фактом неякісного виконання Асфальтобетонним заводом ремонту дорожнього покриття на 12 вулицях міста. Серед яких: Смілянська, Петровського, Десантників, Вернигори, Пушкіна, Франка тощо.

Начальник управління вуличної інфраструктури департаменту ЖКК Черкаської міської ради Сергій Отрешко повідомив, що на цих вулицях «асфальт зійшов разом зі снігом». Тому Асфальтобетонний завод має або виправити неякісно проведені роботи, або повернути гроші.

– Мова йде про близько одного мільйона гривень. Зараз триває досудове розслідування за цими фактами. Зокрема, вже виявлено істотні порушення у якості дорожнього покриття. А саме, є претензії до рівня ущільнення асфальту та завищеної вологості, що призвело до крихкості та ненадійності проведеного ремонту, – відзначив Сергій Володимирович.

А також відзначив, що у нинішній ситуації заручниками стають насамперед черкасці, які вимушені користуватись неякісними дорогами. Тоді як логічно було б підписати між підприємствами мирову угоду, яка б стала вирішенням цього конфлікту.

На переконання секретаря міської ради Олександра Радуцького, своє слово щодо цього конфлікту має висловити безпосередньо міський голова Сергій Одарич:

– Оскільки половина акцій Асфальтобетонного заводу належить місту, то Сергій Одарич, який за доручення представляє інтереси територіальної громади Черкас, має втрутитись у цю ситуацію. До того ж ЧЕЛУАШ це комунальне підприємство, яке теж належить місту. Не потрібно стояти осторонь і чекати допоки підприємство збанкрутує, потрібно діяти на випередження, тим паче, що у міського голови є всі важелі впливу щодо вирішення цієї ситуації.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x