Домовляйся з малюком!

Свою дитину з перших місяців сприймаю як окрему особистість. Я досить пізно розказала оточенню про свій особливий стан, але коли вже приховувати було ніяк, частіше почала вживати словосполучення “ми”, ніж “я”. Та й яке може бути “я”, якщо я — це “два в одному”.
Десь на 16-му тижні вагітності, коли дитятко вже чітко розпізнає всі звуки, я почала активно з ним говорити, розповідати йому, яке воно гарне, розумне та здорове, налаштовувати на те, що мамі треба чи попрацювати, чи поїсти, чи поспати. Маля дуже добре все відчуває — варто тільки докласти трошки зусиль до того, аби його розуміти.

Настрій малюка напряму залежить від мого настрою — і вистачило мені розхвилюватися на мить (я дуже швидко взяла себе в руки), як фізичний стан одразу погіршився. Ненароком потрапивши на пару тижнів до лікарні, я чула від лікарів: головне – причепуритися, позитивно мислити і налаштовувати себе тільки на краще.
Малюк відчуває усе. Він може ховатися від лікарів, які з не дуже лагідним голосом намагаються обстежити животик, він ховається від тьоті, яка робить УЗД і не показує їй нічого: закриває рученятами обличчя, схрещує ноженята і взагалі відвертається (і я поважаю його сором\’язливість), він радіє і активно рухається під звуки води — чи я в душі, чи мию посуд, чи йде дощ. Свого малюка я сприймаю вже як повноцінного члена суспільства і рахуюсь із його інтересами. Завжди, коли треба вибрати між роботою та відпочинком, між шкідливою їжею та здоровою, я завжди рахуюсь із тим, що корисніше для мого малюка. На ніч я співаю йому колискову, і попри те, що під неї він не засинає, а швидше витанцьовує, втім – оживляється, коли чує знайомі вже мелодії. Я відчуваю, що він співпереживає зі мною і намагаюсь його тоді сама ж заспокоїти. Спільну мову з малюком слід знайти ще до його народження і в цьому переконані досвідчені мами.

Чим ближче до пологів, тим більше я занепокоєна вибором лікаря, який їх прийматиме. Раджусь із тими, хто недавно народжував. Сестричка одної з моїх колежанок вважає обоє своїх пологів вдалими. “Домовлятися з лікарями, звичайно, можна ¬ радить вона, – але, насамперед, позитивно налаштуйся, бережи себе і малюка та домовляйся з ним — він тобі дуже допоможе”.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x