«Зелена картка» черкасцям, що подорожують на власному авто

«Зелена картка» черкасцям, що подорожують на власному авто

Час відпусток черкасці планують заздалегідь. Ця інформація стане у пригоді саме тим, хто зібрався за кордон на власному авто.

«Зелена картка » – це міжнародний договір страхування цивільної відповідальності, повний аналог ОСЦПВ, тільки діє він виключно на території країн, зазначених у полісі. Без такого полісу виїзд за межі України на особистому транспорті заборонений.

Зелена картка – обов\’язкове страхування цивільної відповідальності власників транспортних засобів на території країн-учасниць міжнародної системи Green Card, згідно з яким страхові компанії, у яких можна купити поліс «зелена карта», будуть відшкодовувати витрати пов\’язані з нанесенням шкоди транспортному засобу, іншому майну, життю і здоров\’ю третіх осіб внаслідок ДТП.

Страховий сертифікат «Зелена картка» забезпечує відшкодування шкоди, заподіяної життю, здоров\’ю або майну потерпілих (тобто третього юридичних і фізичних осіб) в результаті дорожньо-транспортної пригоди та захисту майнових інтересів страхувальників. Слід пам\’ятати, що життя, здоров\’я або майно власника автомобіля, водія і пасажирів не застраховані за цим договором. Подорожуючи за кордон, слід також мати договір страхування від нещасних випадків для водія і пасажирів, а також договір страхування медичних витрат для подорожуючих.

– Укласти договір страхування «Зелена Картка» можна на період від 15 днів до 12 місяців. Зробити це легко на сайті pb.ua або ж в Приват24, а також замовити безкоштовну доставку полісу, – розповідає керівник роздрібного бізнесу Богдан Вітюгов. – Страхувальником за договором «Зелена Картка» може виступати як фізична, так і юридична особа. Транспортний засіб має бути зареєстрований на території України.

Для укладення поліса «Зелена карта» необхідно мінімум документів: свідоцтво про реєстрацію ТЗ (технічний паспорт) та Ідентифікаційний номер (тільки для фізичних осіб); Подорожуйте безпечно! Цікаві факти: Найдорожчий страховий поліс в світі в американського режисера Стівена Спілберга – його життя застраховане на $ 1,2 млрд. Серед відомих людей популярно страхувати окремі частини тіла. Футболіст Девід Бекхем застрахував свої ноги на $ 70 млн, а співачка Земфіра – пальці на $ 170 тис.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x