8-річний хлопчик спалив 10 га пшениці на Монастирищині

8-річний хлопчик спалив 10 га пшениці на Монастирищині

21 липня о 15:55 до районної Служби порятунку «101» із села Івахни надійшло повідомлення про загорання на полі озимої пшениці.

Для ліквідації займання на місце оперативно прибули рятувальники Монастирищенської пожежно-рятувальної частини та дві місцеві пожежні команди із смт Цибулів та ПрАТ Райз-Максимко. Також, аби запобігти поширенню вогню на усе поле, охоплену вогнем частку було оборано. Про це «Нова Доба» дізналася в прес-службі ДСНС України в Черкаській області.

Завдяки оперативності вогнеборців загорання хліба вдалося швидко ліквідувати, запобігши подальшому розповсюдженню вогню на поле із 100 гектарами стиглої пшениці.

Як вдалось з`ясувати під час попередньої перевірки, до пожежі хліба призвело спалювання 8 річним хлопчиною поруч із полем сухої трави. Знайшовши сірники він підпалив траву коло власного подвір’я, саме по ній вогонь і поширився на поле з пшеницею.

У результаті пожежі вогнем знищено посіви пшениці на площі 10 га.

На думку пожежних експертів, загорання поля можна було б уникнути, якби перед початком жнив у відповідності до вимог правил пожежної безпеки поле було обкошено та оборане. Як свідчить досвід вогонь, що поширюється по сухій траві, не може подолати вісім метрів захисної смуги.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x