Відзавтра температура в області почне спадати

Відзавтра температура в області почне спадати

Останні 2 дні на Черкащині відзначилися сильною спекою. Критерію стихійного погодного явища (+35,0-+35.2°) спека досягла лише в Золотоноші. У Канівському, Черкаському та Смілянському районах абсолютний максимум температури становив +34.5-+34.8°. На решті території області було до +33-+34°. Про це «Нова Доба» дізналася в Черкаському обласному центрі з гідрометеорології.

Сьогодні намітилися перші ознаки погодних змін. Циклони з півдня і заходу поступово руйнують спекотний антициклон. Тепла повітряна маса над Черкащиною стає нестійкою з можливістю формування локальних грозових осередків. Перші масштабні дощі повинні пройти на Черкащині у суботу. На їх фоні температура як вдень так і вночі помітно знизиться. А поки що на завтра, 14 серпня- без істотних опадів, температура повітря до 30-+32°.

Температура води у Дніпрі біля Черкас +27°С. Це так званий «бархатний сезон» для відпочиваючих, коли температура води і повітря майже однакові. Проте така температура сприяє росту і розповсюдженню водоростей.
У лісах і на полях області утримується надзвичайна пожежна небезпека. Якщо помітили загорання, телефонуйте «101».

Спекотна, спокійна погода сприяє накопиченню шкідливих домішок в атмосферному повітрі, особливо поблизу великих автотрас.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x