На Драбівщині вирішували, як перейменувати Ленінське й Радгоспне

На Драбівщині вирішували, як перейменувати Ленінське й Радгоспне

12 серпня 2015 року голова районної ради Володимир Дзега взяв участь у громадських слуханнях щодо перейменування села Ленінське та селища Радгоспне. Про це «Нова Доба» дізналася в Драбівській райраді.

Проведення слухань пов’язано з прийняттям Закону України «Про засудження комуністичного і націонал-соціалістичного (нацистського) режимів і заборони пропаганди їх символіки», яким передбачено перейменування вулиць, підприємств, установ, організацій та інших об’єктів топоніміки, в назвах яких використані імена або псевдоніми осіб, які займали керівні посади у комуністичній партії. Згідно із Законом обласним та районним держадміністраціям, органам місцевого самоврядування доручено протягом 6 місяців після набуття чинності закону провести громадські слухання і подати на розгляд парламенту пропозиції про перейменування населених пунктів, районів і областей, що містять в собі комуністичну символіку. Потім Верховна Рада, з урахуванням цих пропозицій, протягом трьох місяців приймає рішення про перейменування.

Висловити свої думки з приводу перейменування своїх населених пунктів у Будинок культури прийшло 30 мешканців Ленінського та до магазину 20 жителів Радгоспного. Під час обговорення надійшли пропозиції перейменувати село Ленінське в Яблунівку, а селище Радгоспне у Квітневе.

Проте пропозицію щодо перейменування села Ленінське 13 серпня 2015 року на сесії Ленінської сільської ради депутати не підтримали. Вони запропонували перейменувати населений пункт у Богданівку.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x