Черкаські землекористувачі сплатили майже 50 млн. грн. плати за землю

Черкаські землекористувачі сплатили майже 50 млн. грн. плати за землю

За 6 місяців 2015 року надходження плати за землю від платників м. Черкаси склали майже 50 млн. грн., зокрема, юридичними особами сплачено майже 43 млн. гривень, повідомив в.о. начальника Державної податкової інспекції у м. Черкасах Максим Криштопа.
Власники землі та землекористувачі сплачують плату за землю з дня виникнення права власності або права користування земельною ділянкою. У разі припинення права власності або права користування земельною ділянкою плата за землю сплачується за фактичне перебування землі у власності або користуванні у поточному році.

Про це «Нова Доба» дізналася в ДПІ в м. Черкаси.

З 1 січня 2015 року плата за землю є складовою частиною податку на майно, до якого також входять транспортний податок та податок на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки.

ДПІ у м. Черкасах звертає увагу власників землі і землекористувачів – юридичних осіб та громадян на своєчасність розрахунків з бюджетом, адже кошти у вигляді земельного податку та орендної плати за землю спрямовуються до скарбничок місцевих громад на їх розвиток та вирішення соціально-економічних питань.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x