У Х Всеукраїнському зльоті туристів-краєзнаавців взяла участь команда з Черкащини

У Х Всеукраїнському зльоті туристів-краєзнаавців взяла участь команда з Черкащини

З 21 по 26 липня 2015 року в селі Осій Іршавського району, що на Закарпатті, відбувся Х Всеукраїнський зліт юних туристів-краєзнавців. У зльоті взяла участь і команда Черкаської області, яку представляли вихованці гуртка «Краєзнавці-туристи» Черкаського обласного центру туризму, краєзнавства і екскурсій учнівської молоді – учні Черкаської спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів №28 ім. Т.Г.Шевченка (керівник гуртка Турченюк С. П.).
Про це «Нова Доба» дізналася в департаменті освіти й науки Черкаської ОДА.

Програма заходу передбачала участь команд у трьох конкурсах, роботу творчих майстерень, проходження учасниками туристсько-краєзнавчого маршруту.
У рамках роботи творчих майстерень відбувся захист творчих робіт з різних видів краєзнавства. «Історичне краєзнавство» було пріоритетним видом. У ньому учасниця нашої команди посіла 4 місце (Кулик Каріна); у секції «Фольклор та етнографія» – 11 місце (Колісник Анна).

Найбільш вдалим видався виступ команди у третьому і найбільш складному виді програми – «Туристсько-краєзнавчий маршрут», що включав роботу польових станцій з різних напрямків краєзнавства, на яких перевірялися вміння і навики проведення польових досліджень учасників команд. Крім того, юні туристи випробували свої сили в орієнтуванні та на технічних етапах: «Навісна переправа», «Колода», «Переправа по паралельних мотузках.
Загалом участь у всеукраїнському зльоті запам’яталася юним туристам-краєзнавцям не тільки духом змагань, але і дружньою атмосферою, що приносить нові знайомства.

Подібні публікації

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x