Долю Єрківської територіальної громади вирішать на найближчій сесії

Долю Єрківської територіальної громади вирішать на найближчій сесії

На такій позиції зійшлися представники смт Єрки та заступник голови Черкаської облдержадміністрації Юрій Сас під час особистого прийому громадян. Юрій Михайлович також порадив, аби сільські ради Єрок та Радчихи за можливості найближчим часом знайшли компроміс з Катеринопільською районною радою щодо формування громад в районі.

Про це «Нова Доба» дізналася в Черкаській ОДА.

Зараз на Катеринопільщині формують дві територіальні громади – Мокрокалигірську та Катеринопільську. Активно проходять перемовини із навколишніми селами щодо об’єднання з тою чи іншою запропонованою громадою району. Однак жителі смт Єрки та села Радчиха прагнуть створити власне територіальне об’єднання.

− З початку року нам казали, що у Катеринопільскому районі створять чотири самостійні територіальні громади. Тож ми разом з селом Радчиха вирішили об’єднатися у таку спільноту з центром у смт Єрки, − розповідає представник Єрок Андрій Чумак. – Ми уже прийняли відповідні рішення на сесії районної ради та провели чимало зустрічей із жителями наших сіл. Більше 80 % висловилися за наше об’єднання.

Як відзначив заступник голови Черкаської ОДА Юрій Сас, при створенні територіальних об’єднань необхідно думати і про їхню економічну спроможність. Зараз Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України робить чимало зауважень щодо нежиттєздатності деяких запропонованих до створення громад у Черкаській області. Відповідно до таких зауважень вже готуються зміни до перспективного плану формування територіальних об’єднань.

− Сьогодні є ініціатива Катеринопільського району про те, щоб утворити дві територіальні громади. Це рішення не є остаточним. На основі документів, що подали представники смт Єрки, будуть внесені зміни до перспективного плану, який розглядатимуть депутати обласної ради 28 серпня. Все залежить від їх рішення, − підсумував Юрій Сас.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x