Двоє черкащан купували на ринку макові голівки

Двоє черкащан купували на ринку макові голівки

Напередодні Маковія двоє черкащан купували на місцевому ринку висушені макові голівки, які додають у святкові букети. Правоохоронці затримали чоловіків та вилучили у них близько 200 грамів рослин маку. Про це «Нова Доба» дізналася в СЗГ УМВС України в Черкаській області.

До Придніпровського районного віллу міліції надійшла інформація, що на одному із місцевих ринків невідомі скуповують висушені рослини маку. Перевіряти цю інформацію виїхали дільничні інспектори міліції та працівники сектору боротьби із незаконним обігом наркотиків.

При огляді території ринку правоохоронці побачили двох підозрілих осіб, кожен з яких ніс по пакету. Як з’ясувалося, чоловіки були раніше судимі і в їх пакунках знаходилися висушені рослини маку. Чоловіків було доставлено до райвідділу міліції для дачі пояснень. Мак вилучено та направлено на дослідження в НДЕКЦ при УМВС України в Черкаській області.
36 та 42-річний чоловіки пояснили, що просили продавців святкових букетів продати їм декілька зайвих макових голівок. З придбаних рослин збиралися приготувати наркозілля, так як є наркозалежними.

Слідчим відділом Придніпровського районного відділу міліції відкрито кримінальне провадження за частиною 1 статті 309 (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів без мети збуту) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до трьох років.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x