Найцінніше, що має амбулаторія, – це колектив

Найцінніше, що має амбулаторія, – це колектив

Ще кілька років тому амбулаторія, що надає медичну допомогу селянам із Почапинець, Верещаків, Гути та Журжинців, мала повноцінний стаціонар на 35 ліжок, була забезпечена відповідним обладанням та укомплектована професійним штатом. Нині від цього всього лишилися лише медики і кілька тисяч хворих, які тепер змушені звертатися з своїми проблемами до районної лікарні. Повідомляє власний кореспондент «Нової Доби».

– Із 2003-го року в нас забрали стаціонар. Тепер проводимо в основному лише профілактичну роботу, – розповідає завідувач Почапинської амбулаторії Інна Тур. – Щоправда, місцеві все одно приходять лікуватися до нас. Проходять процедури, отримують консультації лікарів, уколи, крапельниці, а на ніч ідуть додому. Такий собі сільський денний стаціонар. Професійна майстерність нашого штату дозволяє надавати людям значно вищий рівень меддопомоги, ніж це передбачено нинішнім статусом нашого закладу. В нас працюють терапевт, стоматолог, акушер, патронажна медсестра, лаборант. Усього дев’ятеро осіб. Колектив дуже дружний і злагоджений. Ми своїми силами не лише людей лікуємо, а й ремонт робимо, і дрова заготовляємо на зиму. Словом, крутимось, як можемо, щоб люди буди задоволені й отримували гідну медичну допомогу.

Крім, так би мовити, роботи на місці, працівники амбулаторії постійно тримають на контролі діяльність ФАПів у селах, проводять огляди в школах. Поряд із амбулаторією розташовується приміщення аптеки, але, за словами медиків, асортимент ліків у ній досить невеликий. Є лише найнеобхідніші препарати й аптекар, котрий працює на 0,25 ставки.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x