День селища відзначили в Катеринополі

День селища відзначили в Катеринополі

Для багатьох жителів районного центру, що зібралися минулої суботи на центральній площі для відзначення Дня селища Катеринопіль, офіційна частина свята розпочалася з несподіваного сюрпризу: в гості до мешканців цього мальовничого містечка завітала велика кількість байкерів на своїх сталевих «конях». Ревіння двигунів з півсотні мотоциклів, незвичний одяг їхніх водіїв і пасажирів відразу привернули увагу всіх присутніх. Що говорити про чоловіків, коли навіть жінки із захопленням роздивлялися байки, котрі блищали проти сонця своїми хромованими і нікельованими деталями, і окремі з яких коштують як автомобіль представницького класу! А ще більше оплесків катеринопільчани подарували Григорію Вагапову, уродженцю Катеринополя, лідеру групи «Вперше чую» за його привітання з днем селища, адресоване землякам, від себе та учасників ВПЕРШЕ ЧУЮ-фест, що проходить у ці дні у сусідньому Ватутіному. Григорій побажав жителям селища миру, процвітання і благополуччя. Він також проспівав для катеринопільчан одну із власних пісень.
Серед виробів майстрів декоративно-вжиткового мистецтва особливий інтерес викликали роботи місцевого художника Василя Кияніченка та його доньки Оксани, яка проживає нині у Львові. Вони презентували своїм односельчанам остаточний варіант герба селища Катеринопіль.

День селища відзначили в Катеринополі
День селища відзначили в Катеринополі

Катеринопільський селищний голова Іван Гегедош висловив найкращі привітання катеринопільчанам з нагоди чергової річниці селища, перша письмова згадка про яке датована 1658 роком, і вручив учням загальноосвітніх шкіл №1 і №2 та ліцею — переможцям та призерам районних та обласних олімпіад премії, а їхнім вчителям — подарунки.
Своє вміння, майстерність, фантазію під час майстер-класу продемонстрували майстрині перукарні «Цирульня». Дефіле юних моделей із зачісками, створеними ними, викликало справжній шквал оплесків присутніх.

День селища відзначили в Катеринополі

Та, мабуть, цього дня на святкуванні Дня селища не було найщасливіших людей, як майбутній першокласник Ваня Гудзь, котрому під час розиграшу лотереї, організованою селищною радою, дістався головний приз — планшет, та Аліна Палубінська, котра відзначала своє 18-ліття. Її коханий Роман підготував для дівчини справжні романтичний сюрприз — його друзі і нарешті він сам поодинці виходили на сцену і вручали юнці троянди і повітряні кульки. А мати щасливої іменинниці Ірина Палубінська вручила селищному голові І.Гегедошу коровай.

День селища відзначили в Катеринополі

Протягом всього вечора катеринопільчанам дарували пісні Катя Трохименко та Оля Чернієнко. Завоювали серця публіки учасники танц-студії із Ватутіного DANCE PRO STAYLE. Кожен танець у виконанні учасників ансамблю змушував всіх не тільки аплодувати, а й самим підтанцьовувати.
Не залишилися цього вечора поза увагою і найменші жителі селища: для них працювали каруселі, батут, прокат іграшкових автомобілів.
Бажаючі могли посмакувати морозивом, холодним квасом і пивом, шашликами, кашею.
– Попри всі негаразди, що нині є у нашій державі, серед яких найбільший війна на Сході України, – сказав у розмові зі мною 62-річний Анатолій Васильович, – такі свята потрібні людям. І сьогодні воно вдалося.

Василь ХОДЗІЦЬКИЙ

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x