В області закрили вісім шкіл

В області закрили вісім шкіл

За останні місяці в Черкаській області закрили вісім сільських шкіл. Процес такої оптимізації пройшов легко, бо навчальні заклади вже майже не функціонували. Деякі числилися лише на папері. Ще 16 навчальних закладів Черкащини переводять на нижчий ступінь рівня освіти. Про це «Нова Доба» дізналася з vikka.ua.

Підставою для закриття шкіл стала заява міністра освіти Сергія Квіта 20 березня про те, що кількість шкіл в Україні, згідно з вимогами Міжнародного валютного фонду, буде скорочена.

Загалом в області на сьогодні налічується 267 малокомплектних сільських шкіл. Це більш ніж 41 % від загальної кількості шкільних закладів Черкащини.

За словами директора департаменту освіти і науки Черкаської обласної державної адміністрації Валерія Данилевського, на утримання одного учня держава спрямовує місцевим бюджетам 8,5 тисячі гривень на навчальний рік. Учень у малокомплектній сільській школі обходиться місцевому бюджету далеко за 20 тисяч гривень на рік. У департаменті освіти додають: у таких умовах страждають знання школярів. У найменш укомплектованих школах регіону три, чотири і навіть п\’ять предметів може викладати один учитель. Це не кажучи про матеріально-технічне оснащення школи.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x