Відновлення черкаського театру розпочнеться вже у вересні

Відновлення черкаського театру розпочнеться вже у вересні

Ремонтні роботи відбудуться за рахунок державного, обласного та міського бюджетів. Проектно-кошторисна документація – наразі в процесі розробки. Про це «Новій Добі» повідомила прес-служба Черкаської ОДА.

– На сьогодні Департаментом з питань цивільного захисту та оборонної роботи, Департаментом капітального будівництва, Черкасицивільпроектом проведено акт обстеження будівлі, – зазначає заступник голови – керівник апарату ОДА Віталій Коваль, – визначено перелік невідкладних аварійно-відновлювальних робіт. У результаті: на першочергові роботи нам необхідно 20 млн грн.

За словами Віталія Володимировича, 995 тис. грн планують виділити з обласного бюджету, що вже визначено в проекті рішення сесії на 28 серпня, ще 995 тисяч очікують з міського бюджету та 18 млн грн. – з Державного. У цілому ж, на реконструкцію театру, за оцінками експертів, необхідно 83 млн грн.

Нагадаємо, невдовзі після пожежі в липні було проведено засідання з техногенної безпеки і надзвичайних ситуацій, аби надати цій події статусу надзвичайної. Це дало можливість регіону претендувати на додаткові кошти, адже обласний та місцевий бюджети не в змозі самотужки вирішити це питання. Відповідно обласна влада з конкретним проханням звернулася до Уряду й отримала погодження на розгляд питання та підтримку з боку держави.

Нині ж область працює над розробкою необхідних актів, проектно-кошторисної документації з метою подальшої реалізації першої частини коштів. Їх планують спрямувати на перекриття, відновлення віконних блоків та посилення поясу другого поверху. Це дасть змогу попередити подальше руйнування будівлі, зокрема глядацької зали та інших приміщень. У ці кошти входить і демонтаж залізних конструкцій, іншого пошкодженого обладнання.
Очікується, що першочергові невідкладні роботи будуть здійснені протягом вересня-жовтня.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x