На 9 тис. гривень наловили риби браконьєри на Канівщині

На 9 тис. гривень наловили риби браконьєри на Канівщині

Працівники міліції затримали двох жителів одного із сіл Канівського району, які виловлювали рибу забороненими знаряддями лову. Своїми діями чоловік і жінка нанесли державі збитків на суму близько 9 000 гривень. Про це «Новій Добі» повідомив СЗГ УМВС в Черкаській області.

Під час нічного рейду працівники лінійного відділу в річковому порту міста Черкаси затримали 33-річного чоловіка та 30-річну жінку, жителів району. Браконьєри на Канівському водосховищі річки Дніпро поблизу села Ліпляве на надувному човні за допомогою сіток здійснювали незаконний вилов риби. Для документування на місце події було викликано слідчо-оперативну групу Канівського міського відділу міліції. Правоохоронці вилучили у рибаків плавзасіб, 3 рибальські сітки, 94 карасі, 26 пліток, 25 плоскирок, 18 лящів, 7 рябців, 3 чехоні та щуку. Загальна сума завданих державі збитків становить близько 9 000 гривень.

За даним фактом Канівським міськвідділом міліції відкрито кримінальне провадження за частиною 1 статті 249 (Незаконне зайняття рибним, звіриним або іншим водним добувним промислом) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді штрафу, або обмеження волі на строк до трьох років, з конфіскацією знарядь і засобів промислу та всього добутого.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x