Кам’янські лісівники вдосконалювали навики розкряжування деревини

Кам’янські лісівники вдосконалювали навики розкряжування деревини

Нараду-семінар з питань раціонального розкряжування деревини цінних порід на ділянках головного користування днями провели у Кам’янському лісгоспі. У заході взяли участь лісничі та головні спеціалісти підприємства. Про це «Новій Добі» повідомила прес-служба Черкаського обласного управління лісового та мисливського господарства.

Навчання проходило на базі Капітанівського та Макіївського лісництв.

За словами директора Кам’янського лісгоспу Віталія Вереса, ключовим питанням, на якому зосередили увагу фахівців, було розкряжування деревини з урахуванням сьогоднішніх реалій та вимог споживачів.

Оскільки сьогодні покупці отримують лісопродукцію виключно через аукціони, вони формують відповідні запити під свої потреби. Дуже багато лотів з різними параметрами. Щоб забезпечити виконання взятих на себе зобов’язань, лісівникам доводиться підлаштовуватися під замовлення, враховуючи їх при розкряжуванні та трелюванні деревини.

Як розповідає керівник лісгоспу, говорили і про сезонні особливості. Адже у спекотну погоду, вивезення і реалізацію лісопродуції необхідно проводити у найкоротші терміни, аби не допускати погіршення якості. Такого як, наприклад, розтріскування ясеневої сировини.

Також звернули увагу і на проблемну сировину. На пробній ділянці площі головного користування у Макіївському лісництві було проведене розкряжування деревини з метою виходу промислових сортиментів з хлистів дуба. Завдання ускладнювалося тим, що дерево було пошкоджене стовбуровою гниллю. Ця вада відповідно знижує технічні якості деревини і впливає на сортність.

Учасники заходу розглянули основні порушення при розкряжуванні деревини, зокрема, щодо довжини сортиментів та проблеми проведення прохідних рубок у дубово-ясенових насадженнях. Проведення такого заходу, за словами керівника лісгоспу, було безперечно цікавим та корисним для працівників, адже сприяло підвищенню фахового рівня, відпрацюванню вмінь та навичок і вдосконаленню культури виробництва.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x