Смілянський театр «Перевесло» – третій на всеукраїнському фестивалі

Смілянський театр «Перевесло» – третій на всеукраїнському фестивалі

120 років тому, 19 серпня 1895 року, в міському театрі Бобринських відбулася прем’єра комедії «Сваха». То був період розквіту смілянського культурного життя. Зараз, як згадка про ту подію, у міському історико-краєзнавчому музеї зберігається афіша. Про це «Нова Доба» дізналася з сайту «Сміла».

Пам’ятаючи своє театральне минуле, Сміла нині відроджує театр, але вже з новими ідеями та сучасними поглядами. Впевнено й успішно заявляє про себе народний аматорський театр «Перевесло», керівником якого є режисер Любов Терещенко.

Цього літа колектив отримав нагороди всеукраїнського фестивалю з незвичайною назвою «Від Гіппаніса до Борисфена» в Очакові. Театр «Перевесло» представляв наше місто на такому масштабному дійстві вперше. Дебютував дуже вдало – отримав третє місце. В номінації «Читання» учасниця колективу Єлизавета Красніченко здобула перше місце, Віктор Хільченко – друге. В Очакові сміляни виступили з виставою «Про Федота-Стрільця» за казкою Леоніда Філатова.

Керівник театру Любов Терещенко розповіла, що дебютною роботою колективу стала вистава «На перші гулі», що належить перу Степана Васильченка. Згодом у неї з’явилось продовження.

– Театр – це своєрідна кухня, де всі мають працювати задля однієї справи і всі питання має вирішувати не одна людина, – говорить Любов Терещенко і сподівається, що незабаром з’являться всі необхідні умови для росту і розвитку культурного дітища, оскільки важко втримувати аматорський колектив.
Народний аматорський театр «Перевесло» об’єднав людей різних поколінь, професій, характерів. Сюди ідуть за новими емоціями, враженнями, відчуттями, за покликом душі і серця. До кожної вистави підходять серйозно і виважено, приміряють образи, вживаються у них і проживають на сцені.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x