Обласний прокурор вимагає посилити профілактику скоєння тяжких злочинів

Обласний прокурор вимагає посилити профілактику скоєння тяжких злочинів

Під головуванням прокурора області Сергія Овчаренка за участю керівників обласної міліції, служби безпеки, фіскальної служби, військового комісаріату та міжміськрайпрокурорів проведено координаційну нараду щодо стану боротьби зі злочинністю, у тому числі в її організованих формах, профілактики тяжких злочинів проти життя та здоров’я особи на території Черкаської області за підсумками роботи 7 місяців 2015 року.

Під час виступу прокурор області неодноразово наголошував на активізацію розслідування тяжких та особливо тяжких злочинів проти життя, здоров’я особи, а також на профілактичну роботу з боку органів внутрішніх справ з вказаного питання.
Про це «Нова Доба» дізналася в прес-службі прокуратури Черкаської області.

– Завдяки вжитим скоординованим заходам правоохоронним органам області вдалось зменшити кількість зареєстрованих умисних тяжких тілесних ушкоджень, в тому числі, що спричинили смерть потерпілого, злочинів проти статевої свободи та статевої недоторканості особи, проти виборчих, трудових та інших особистих прав і свобод людини і громадянина, а також знизити питому вагу злочинів, вчинених неповнолітніми, раніше судимими, групою осіб та у стані алкогольного сп’яніння. Однак, вимагаю негайного вжиття додаткових дієвих заходів щодо профілактики скоєння злочинів, особливо серед раніше засуджених осіб, – зазначив Сергій Анатолійович.

Також під час заходу приділено особливу увагу роботі правоохоронних органів області щодо виявлення та профілактики корупційних правопорушень.
– Вжитими заходами покращено роботу по боротьбі з корупцією. Проте мене не влаштовує стан викриття корупціонерів, особливо серед посадовців вищих категорій. Прощу активізувати роботу з вказаного питання, – додав прокурор області.

З доповідями та поясненнями також виступили начальники обласної міліції, СБУ, фіскальних служб, військовий комісар, а також міжміськрайпрокурори.

За результатами наради визначено додаткові скоординовані заходи, зосереджені на підвищення ефективності протидії злочинності, у тому числі в її організованих формах, профілактики тяжких та особливо тяжких злочинів проти життя та здоров’я особи в регіоні.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x