У Христинівці відзначили престольне свято

У Христинівці відзначили престольне свято

Нещодавно у свято Різдва Пресвятої Богородиці свій престольний празник святкувала православна громада села Христинівка Христинівського району. Про це «Новій Добі» повідомила прес-служба Черкаської єпархії УПЦ КП.

У Богородичному храмі в цей день митрополит Черкаський і Чигиринський Іоан звершив святкову Божественну літургію у співслужінні настоятеля храму протоієрея Миколая Дурнаса та духовенства Христинівського та Уманського благочинь.

По завершенні літургії священнослужителі та віряни хресною ходою пройшли навколо храму, прославляючи Пресвяту Богородицю.

Особливим цей день був для Христинівчан ще й тому, що до їхнього храму було привезено із Свято-Троїцького кафедрального собору м. Черкаси ікону великомученика і цілителя Пантелеймона із часточкою мощей святого. Віряни молитовно прославили святого Пантелеймона, просячи зцілення від недуг та заступництва перед Богом.

Настоятель храму протоієрей Миколай Дурнас на завершення Богослужіння висловив слова подяки митрополиту Іоану, священикам та всім присутнім за спільні молитви.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x