УНУС відзначив День університету

УНУС відзначив День університету

Уманський національний університет садівництва, завдячуючи спільній праці великої університетської родини, є відомим аграрним освітнім закладом з багатими традиціями, унікальною історією, що увійшов у число найбільш престижних вишів аграрного спрямування.
Бажання бути одним із кращих вищих аграрних навчальних закладів України втілюється у життя підкоренням нових вершин та отриманням все більшого визнання на українському та європейському просторі.
Особливою гордістю колективу університету є його випускники, які, отримавши вищу освіту, що відповідає міжнародним освітнім та науковим стандартам і заснована на кращих традиціях вітчизняної вищої школи, стали визначними особистостями сучасної наукової спільноти.

З нагоди святкування Дня університету 24 вересня до рідного навчального закладу з усіх куточків України з’їхалися всі, хто отримав у його стінах успішну путівку в життя, серед них – директори провідних аграрних підприємств, відомі виробничники, керівники сільськогосподарських господарств, голови державних адміністрацій. «Нова Доба» про це дізналася в Уманській міській раді.

На центральній площі студмістечка розкинулась виставка «Дарунки університетського саду», що вражала своєю яскравістю та багатством продукції, вирощеної на дослідних ділянках навчального закладу.

УНУС відзначив День університету
УНУС відзначив День університету

Кафедри презентували свої наукові й творчі здобутки, супроводжуючи їх майстер-класами, які проводили викладачі, залюблені в свою справу, справжні фахівці, що протягом довгого часу передають свої знання і вміння молодому поколінню. Кожна з кафедр славиться іменами учених, під керівництвом яких плідно працюють 12 наукових шкіл, відомих своїми досягненнями не лише на Україні, а й за кордоном.
Запрошені гості відвідали огляд-презентацію яблуневого саду «Феєрія саду», під час якої демонструвались нововведення викладачів кафедри плодівництва і виноградарства.
Яскравими барвами українських костюмів, віночків вражали гостей учасниці творчих колективів, подарувавши флешмоб «Квіти університету».
Під урочисті фанфари на центральній площі вишикувалися колони першокурсників на чолі з деканами факультетів. Очолювали колону студенти кафедри військової підготовки, які почесно винесли прапор університету.
Гучним оплесками зустрічали корифеїв науки, мудрих наставників студентства – професорсько-викладацький склад навчального закладу.

УНУС відзначив День університету
УНУС відзначив День університету

З подвійним святом усіх присутніх привітали учасники творчих колективів Центру культури і виховання студентів хореографічною композицією «Урочиста привітальна».
Першокурсників, їх батьків, викладачів та почесних гостей зі святом привітала ректор університету Олена Непочатенко, побажала радості, терпіння й впевненості у майбутньому та вручила молодому поповненню, яке народилось і виросло в незалежній Україні, символічний ключ до знань. Олена Олександрівна побажала пізнати таємниці мудрості та впевнено іти до своєї мети.

Символічну книгу мудрості , як дорогоцінну спадщину всього людства, вручила завідувач кафедри туризму та готельно-ресторанної справи Людмила Транченко, висловивши побажання студентам наполегливо здобувати знання, які є запорукою процвітання незалежної України.
Із щирим благословенням на відмінне навчання, зразкову поведінку та добрі справи звернувся настоятель Свято-Троїцького храму Української православної церкви Київського патріархату протоіреєй отець Олександр, благословивши словами молитви «Многії літа» Україну і всіх українців. Першокурсники словами клятви запевнили, що робитимуть землю кращою, поклялись берегти і примножувати кращі традиції Уманського НУС.

Із батьківським благословенням та вітальним словом до учасників святкового дійства звернувся Михайло Семенда, подякував викладачам за щоденну працю і терпіння, побажав студентам мудрості, наполегливості та прагнення до знань.
Від імені всіх садоводів та аграріїв Вінничини генеральний директор корпорації «Вінницясадвинпром» Анатолій Семенюк привітав рідний вуз зі святом та вручив ректору Олені Непочатенко подяку, запевнивши, що пишається тим, що закінчив саме Уманський сільськогосподарський інститут.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x