Канів прагне долучитися до європейської ініціативи «Угода Мерів»

Канів прагне долучитися до європейської ініціативи «Угода Мерів»

Управління економіки пропонує депутатам міської ради розглянути на черговій сесії питання про приєднання до Європейської ініціативи «Угода мерів». Про це «Новій Добі» дізналася від Канівської міської ради.

«Угода мерів» – це провідна ініціатива, започаткована Європейським Союзом, котра охоплює місцеві та регіональні органи влади, які беруть на себе добровільні зобов’язання підвищувати енергоефективність та нарощувати використання відновлювальних джерел енергії на своїх територіях.
Згідно з цією Угодою, міський голова міста Канева візьме на себе зобов’язання до 2020 року:
• скоротити викиди вуглекислого газу щонайменше на 20%, сприяючи, таким чином, розвитку екологічно орієнтованої економіки та підвищенню якості життя;
• пристосувати міські структури, включно з виділенням достатніх людських ресурсів для впровадження даного проекту;
• мобілізувати громаду міста для участі в розробленні Плану дій зі сталого енергетичного розвитку та проведення заходів, необхідних для досягнення цілей Плану.

Участь в «Угоді мерів» підвищує рівень довіри донорів та фінансових інституцій до українських міст, що збільшує шанси на отримання грантів ЄС чи підтримку інших фінансових інституцій.

Міста-учасники ініціативи отримують підтримку з боку ЄС для зниження енергоспоживання та скорочення відповідних витрат. Вони також дістають змогу ділитись власним досвідом та вчитися на досвіді інших міст.

Понад 90 українських міст (з них половина – малі міста) вже приєдналися до «Угоди мерів». У разі схвального рішення депутатів міськради міський голова Ігор Ренькас підпише «Угоду».

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x