Прокурори Черкащини обговорили свою роботу в умовах реформ

Прокурори Черкащини обговорили свою роботу в умовах реформ

Прокурори Черкащини на семінарах обмінювались досвідом щодо виконання однієї з важливих функцій органів прокуратури та обговорювали проблемні питання облікової дисципліни. Про це «Новій Добі» повідомила прес-служба прокуратури Черкаської області.

Учора в прокуратурі області відбувся навчально-методичний семінар на тему: «Представницька діяльність органів прокуратури в умовах реформування та трансформації наглядової функції щодо захисту прав громадян та інтересів держави». У заході, організованому для прокурорів районної ланки та молодих спеціалістів, взяли участь представники Національної академії прокуратури України, судді господарського та апеляційного судів області, керівництво Управління державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції.

Відкриваючи семінар прокурор області Сергій Овчаренко наголосив на значущих змінах в роботі органів прокуратури, викликаних, насамперед, ліквідацією функції так званого «загального нагляду», що передбачає можливість реагування прокурора на порушення законодавства виключно шляхом подачі позовів (заяв) до суду або реєстрації кримінальних проваджень.

У ході даного заходу обговорені питання діяльності органів прокуратури в сучасних умовах, застосування практики Європейського суду з прав людини у представницькiй дiяльностi прокурора, механізми здійснення прокурором представництва інтересів громадян та держави в суді в умовах законодавчих змін, питання виконання судових рішень за позовами прокуратури.

Прокурори Черкащини обговорили свою роботу в умовах реформ
Цього ж дня також проведено навчально-методичний семінар за участі керівників міжміськрайпрокуратур, молодих спеціалістів на тему: «Використання можливостей інформаційних систем у забезпеченні достовірності відображення результатів слідчої роботи; контроль та нагляд за об’єктивністю відомостей про кримінальні правопорушення, осіб, які їх учинили. Проблемні питання первинного обліку та забезпечення повноти і правильності формування основних показників звітності про роботу прокурора».

Проведення вказаного семінару покликане сприяти покращенню навичок оперативних працівників з використання особливостей інформаційних систем і обліку результатів роботи прокурора та органів досудового розслідування.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x