Степанківська бібліотека представлена на столичному форумі

Степанківська бібліотека представлена на столичному форумі

Українська бібліотечна асоціації цього тижня організували в Києві форум «Бібліотека – громада: відкритий простір». На заході представники бібліотек України, що брали участь в однойменному проекті за фінансової підтримки Фонду «Монсанто», мали змогу поділитися власною історією успіху після реалізації проекту вдома.

У районі соціальний проект було впроваджено на базі Степанківської бібліотеки, тож місцевий досвід презентувала бібліотекар цього закладу Альона Недуха. За представлення новітніх бібліотечних послуг їй вручили пам’ятні подарунки. У форумі також взяли участь начальник відділу культури і туризму РДА Олена Бардінова, директор Черкаського РОМЦ бібліотечної та краєзнавчої роботи Валентина Канюка, а також фермер-одноосібник Степанківської громади Ольга Нежевенко. Про це «Нова Доба» дізналася в Черкаській РДА.

Крім того, учасники мали змогу пройти тренінги з фандрейзингу, відвідати Верховну Раду України та Національну сільськогосподарську бібліотеку Національної академії аграрних наук України.
Нагадаємо, що бібліотека с. Степанки виграла конкурс на отримання гранту серед сільських бібліотек у рамках соціального проекту «Бібліотека – громада: відкритий простір» за фінансової підтримки Фонду «Монсанто». А весною її було обладнано комп’ютерною та офісною технікою, забезпечено доступом до Інтернету, поповнено бібліотечний фонд книгами та періодичними виданнями.

Степанківська бібліотека представлена на столичному форумі

На сьогодні Українська бібліотечна асоціація повністю виконала проект, обладнавши комп’ютерною технікою сільські бібліотеки на суму понад 1 млн грн та поповнивши їхні фонди інформаційними ресурсами на 320 тис грн (книги, друкована та електронна періодика).
Як наголошують організатори проекту, модернізовані заклади надають населенню життєво важливі послуги – від навчання користуватися комп’ютером та Інтернетом, доступу до е-урядування та адміністративних послуг до інформаційної підтримки малого бізнесу та фермерських господарств. Завдяки інформаційним технологіям сучасні бібліотеки долають цифрову нерівність в умовах, коли лише 42% сільського населення України мають постійний доступ до мережі Інтернет.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x