На Катеринопільщині реанімують слабкі підприємства

На Катеринопільщині реанімують слабкі підприємства

Щоб підвищити рівень економічного розвитку Катеринопільщини, у районі взяли курс на реанімацію тих підприємств, які потребують відновлення діяльності, а ще будують нові. Для цього до регіону залучають інвесторів.
Очільниця Катеринопільщини Ольга Ніколенко розповідає, що як тільки приступила до роботи, відразу ж дала завдання провести інвентаризацію всіх підприємств переробки та надання послуг. «Нова Доба» про це дізналася в прес-службі ОДА.
– Виявилось, є такі, що майже не виробляють продукції, або ж не працюють на повну потужність. Тож ми почали їх реанімувати, відшуковуючи шляхи співпраці з потенційними інвесторами, – констатувала Ольга Петрівна під час ефіру на обласному телеканалі «Рось».

Так, керівниця району розповіла про співпрацю з інвестиційно-консалтинговою компанією InVenture Investment Group (м. Київ). Каже: приїздивши до району, представники компанії детально ознайомились з непрацюючими підприємствами та промисловими площами Катеринопільщини. У результаті – зацікавились «Катеринопільським агропродуктом», що розташований в с. Єрки. Саме на базі нього є можливість переробляти плодово-овочеву продукцію. А ще, за рішенням засновників, на підприємстві буде відкрито цех для переробки та фасування горіхів (близько 40 робочих місць), планується запровадити і переробку та фасування продукції бджолярства.
Надзвичайно перспективним на сьогодні проектом є й будівництво теплоелектростанції на Мокрокалигірському родовищі бурового вугілля в районі.

Нагадаємо, 29 травня цього року в приміщенні Черкаської ОДА відбулося підписання меморандуму між Черкаською ОДА, ТОВ «Енергетична інвестиційна компанія» та компанією «Runh Power Corp.» про реалізацію цього проекту. Очікується, що спільними зусиллями станцію побудують за 2 роки. І це дасть змогу не лише забезпечити Черкаську область електроенергією, а й створити близько 500 додаткових робочих місць. Між тим, поряд неї планують збудувати ще й великий тепличний комбінат.
– На території району реалізується ще один масштабний інвестиційний проект вартістю 18,6 млн грн., – зазначила Ольга Ніколенко. – Це – будівництво олійноекстракційного заводу з переробки сої на базі ТОВ «Катеринопільський елеватор». Очевидно, вже у жовтні він розпочне роботу, що сприятиме створенню близько 50 нових робочих місць. Наразі його готовність становить 80 %.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x