Як жінці пережити зраду

Завжди актуальна тема про чоловічі зради й те, чому вони трапляються. Я, власне, не буду зупинятися саме на цьому питанні, бо зараз скрізь можна знайти інформацію про типажі чоловіків, які більше або менше схильні до зради. Мене більше турбує жінка і як вона має справитися з цією ситуацією, якщо вона трапляється у її житті. Будь-яка зрада – це криза у житті подружжя чи людей, котрі кохають одне одного. Це гострий сигнал про те, що щось йде не так. Якщо криза долається, люди переходять на сходинку вище у своїх стосунках і відносинах, якщо – ні, вони розходяться.

Є зради, у яких дійсно може бути непряма провина жінки, коли вона перестає бути привабливою для чоловіка і це можна виправити і продовжити спільне життя. Буває ж і так, що чоловік середнього віку знаходить собі копію своєї дружини, але мінус 10, 20 і так далі років. І як би жінка не хотіла виправити ситуацію, час назад не повернеш. А у нього потреби змінилися. Раціо не вмикається, а кохання – це суміш емоцій, почуттів, хімічних реакцій, інстинктів. Є такий древній латинський вислів: Tempora mutantur et nos mutamur in illis (Часи змінюються і ми змінюємося разом з ними). І хто б щоб не говорив, люди таки змінюються. І змінюються їхні потреби. І у чоловіка в 40 років будуть потреби зовсім інші, що були у 20. Це стосується всього і жінок також.

Жінки завжди дуже важко переживають зраду коханої людини, не всі справляються, не всі можуть продовжити повноцінне життя далі. Я би виділила основні етапи, котрі проходить жінка у такий період:
1.Стрес, шок, повна дезінтеграція, зниження самооцінки, відчуття власної безпорадності.
2.Гнів, злість, агресія, ненависть до нього і до другої жінки.
3. Виснаження, безпорадність, образа.
4.Поступове відродження, пошук нової себе і нового образу життя.
5.Знову інтеграція, переосмислення помилок і власних потреб, прийняття рішення, поява вдячності йому за все, що було в них гарного.

Не всі стадії жінки можуть пройти, дехто застрягає на котрісь і життя не в змозі повноцінно функціонувати. Дуже важливо на першій стадії втримати себе і зрозуміти, що це не ти «погана, некрасива, несексуальна, повна, худа тощо», тому що таке «падіння» в самосприйнятті це – дорога вниз. Падати легко – підійматися важко. У нього на даний момент виникли інші потреби. Потрібно втримати себе на лінії адекватної самооцінки, потім проаналізувати. Якщо проблема в самій жінці і це можна виправити, тоді треба попрацювати, якщо ні – відпустити його. Але, першу стадію треба виплакати. Розчинитися у цьому болі, пропустити його через себе і все має вийти через сльози. У Древній Русі навіть запрошували спеціальних плакальниць, щоб жінці було легше.

Друга стадія – повністю негативні емоції, вони також мають вийти. Їх не можна тримати у собі. Потім, після таких емоційних всплесків, приходить виснаження, втома, переусвідомлення всього, що було і поступове відродження, яке з часом наступить повністю. Не можна застрягати на якійсь стадії, тому що емоційна залежність залишиться і буде заважати побудові стосунків у майбутньому і самій якості життя. Не варто застрягати не лише на стадіях ненависті і агресії, але й вдячності, тому що несвідомо ви його ідеалізуєте і знову робите найкращим. Як результат: у нього в житті все добре, у вас – ні, бо ви й досі живете ним.
Негативні емоції: образа, ненависть, злість, лють мають також пройти. Якщо вони будуть невідреаговані, це потім відіб’ється на тілесному самопочутті жінки у вигляді психосоматики. У такій ситуації жінці не потрібно бути сильною, їй можна бути жінкою. Виплакати, вистраждати, відпустити весь біль, страх, негативні емоції, відновитися і стати новою, ще кращою І тоді вирішувати самій: продовжувати ці стосунки, чи будувати нові. Життя ніколи не дає лише один шанс.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x