Черкаські рятувальники готові до реагування під час паломництва хасидів до Умані

Черкаські рятувальники готові до реагування під час паломництва хасидів до Умані

13-16 вересня відбудеться святкування брацлавськими хасидами Рош-Га-Шану. За попередніми даними на могилу Цадика Нахмана, до Умані планують прибути близько 25-30 тис. прочан із 27 країн світу. Така значна кількість людей несе в собі значне негативне пожежне та техногенне навантаження на всю інфраструктуру міста. Про це «Новій Добі» повідомили в управлінні ДСНС України у Черкаській області.
Водночас, впродовж попередніх 20-ти років, місто Умань відвідали більше 500 тисяч брацлавських хасидів.

Із урахуванням багаторічного досвіду попереднього перебування брацлавських хасидів в місті Умань, а також проведеного аналізу, Управлінням Державної служби з надзвичайних ситуацій розроблено спеціальний План реагування на можливі надзвичайні ситуації, пожежі та події.
Як свідчить проведений аналіз небезпек, основні загрози для прочан очікуються від неконтрольованого використання відкритого вогню, порушення заходів безпеки на водних об’єктах, через умисні дії сторонніх осіб, руйнування конструкцій будівель і споруд, а також можливе забруднення приміщень і територій небезпечними речовинами. Можливі також аварії на автомобільному, залізничному, авіаційному та міському транспорті.

Саме тому для оперативного та всебічного реагування особового складу і техніки до ліквідації наслідків можливих надзвичайних ситуацій на об’єктах, на період з 9 по 19 вересня 2015 року в Умані ДСНС України, Утворює спеціальне угруповання сил, до складу якого входять 90 рятувальників та 16 одиниць пожежно-рятувальної та спеціальної техніки із підрозділів Управління ДСНС України в області.

Ці сили будуть розгорнуті максимально наближено до об’єктів задіяних у релігійних заходах. З числа сил і засобів зведеного загону Управління ДСНС України у Черкаській області, для забезпечення первинного реагування та ліквідації можливих осередків загорань на початковій стадії їх виникнення будуть створені як стаціонарні так і пересувні пожежні пости. Для попередження надзвичайних подій на ставках Мегометр та Звірки буде організовано водолазно-рятувальні пости. Для участі у заходах із оперативно-технічного огляду об’єктів до Умані спрямують додатково фахівців радіо-хімічної безпеки та піротехнічної групи аварійно-рятувального загону спеціального призначення.

У напрямку реалізації питань забезпечення пожежної та техногенної безпеки місць паломництва брацлавських хасидів та заходів, пов’язаних з святкуванням паломниками Рош-Га-Шана, Управлінням заздалегідь здійснено ретельну перевірку протипожежного та техногенного стану культових об’єктів, а також готелів, залізничного та авто вокзалів, об’єктів з масовим перебуванням людей та життєзабезпечення.

На найбільш небезпечних об’єктах меморіального комплексу пожежно-рятувальні підрозділи провели практичні заняття під час яких було вивчено об’єкти та відпрацьовані на них дії за призначенням.

Для організації реагування на надзвичайні ситуації, відпрацьовано спеціальний порядок дій органів управління і сил ДСНС України у режимі підвищеної готовності та в режимі надзвичайної ситуації, перевірено організацію управління силами та засобами, а також проведено розрахунок угруповання сил та засобів Служби для реагування.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x