Національним видам спорту – бути!

Національним видам спорту – бути!

У п`ятницю, в Києві, відбувся круглий стіл, щодо розвитку в Україні національних видів спорту. Це революційний захід в Україні за роки незалежності, де ми спробуємо повернути державну спортивну політику в Україні до національного коріння і традицій.

Доповідь…

Пилата Володимира Степановича – Президента Міжнародної федерації Бойового Гопака, Засновника стилю та Верховного Учителя Бойового Гопака.
Національні бойові мистецтва, як фактор виховання державницької особистості.
З правіку, відколи людство сформувало суспільну формацію – народ, князівство, держава, відтоді з’явилися поняття: кшатрій, воїн, лицар, козак, рицар. Кожен народ створював свою бойову культуру завдяки якій він виховував своїх оборонців, захисників, воїнів, героїв.

Виринаючи з тисячоліть і утвердившись сьогодні бойові культури та породжені ними бойові мистецтва далі сприяють воїнів-патріотів, які захищають свою державу, конституцію, рідну культуру, мову, звичаї і традиції.
Дякуючи бойовим мистецтвам сьогодні в світі відомі такі народи, як японці – Дзюдо, сумо, карате, кемпо; китайці – кунг-фу, ушу, джиу-джитсу; в’єтнамці – вет во дао; корейці – тейквондо; таїландці – муей тай; індуси – каларіпаята, гатка; французи – сават; греки – панкратіон; бразілійці – купуейра. Зовсім молоді народи американці створили – кікбоксинг; прайд; К-1; ММА; росіяни – самбо, смерш, рукопашний бій, тризна, буза, славяно-горецька боротьба; казахи – кураш; грузини – чідауба; білоруси – хорс.
Всі перелічені бойові мистецтва прикрашають народи, що їх породили, возвеличують їх лицарський стан, прославляють їх героїв, поширюють в Світі їх культуру, мову, обряди, традиції та звичаї.
Україна, як молода держава із найдревнішим на Планеті народом з початку звільнення від московинської окупації розпочала відродження своїх бойових мистецтв, які виникають із товщі тисячоліть попередніх проукраїнських держав – Аріаварта, Скіфія, Сарматія, Русь і нарешті Україна.

Національним видам спорту – бути!

Пальму першості розпочав Бойовий Гопак, історія якого виринає із восьмого тисячоліття. З плином часу і втратою нашим народом державності Бойовий Гопак трансформувався у чоловічий танець гопак, а згодом в 60-х роках став побутовим танцем. У 1985 році мною була створена Школа Бойового Гопака, за цей час зроблено дуже багато – написано 14 книжок, видано 1000 статей у різних часописах, відзнято сотні телепередач і десятки фільмів про Бойовий Гопак. Створено ФСА «Галицька Січ»(1990р), Центральну Школу Бойового Гопака(1997р), Міжнародну Федерацію Бойового Гопака(2001р). Сьогодні Бойовий Гопак розвивається по всій Україні та далеко за її межами. Зразу ж за Бойовим Гопаком почався розвиток українського рукопашу «Спас», а згодом «Хрест», «На поясах», «Триглав», «Костурець», «Хортінг», «Козацький двобій».
Кожне українське бойове мистецтво має свого засновника і спирається на давні лицарські традиції нашого народу. Наші рідні бойові мистецтва збагачують наш народ своєю неординарністю, різноманітністю, широким спектром охоплення діточок, юнацтва та молоді. Особливо хочеться наголосити на лицарському вихованні підростаючого покоління, його національно-патріотичній основі, яка в свою чергу утверджує українця державобудівника, правдоборця, захисника держави, мови, культури, звичаїв, обрядів і традицій українського народу.
З самих початків розвалу Радянського Союзу та утвердження Соборної, Незалежної Української Держави – Бойовий Гопак та згодом всі інші бойові мистецтва сприяли розбудові України. Багато гопаківців вчилися і йшли служити у військо, МВС, СБУ, йшли в політику, будували економіку і своєю працею та власним прикладом показували, яким має бути український державник патріот не на словах, а на ділі.

В чому феномен? Чому наші бойові мистецтва виховали цілу плеяду лідерів суспільства?
В тому, що сама система виховання у лицарських мистецтвах прищеплює в молоді почуття гідності, самоповаги, а також вміння працювати над собою. Гартує характер, утверджує хоробрість, відповідальність, послідовність, слівність.
Ставши вимогливими до себе, гопаківці стають лідерами і учителями для різних суспільних станів нашої Держави. Величезна любов до України, вихована бойовим мистецтвом, породила лідерів з твердим характером, які, починаючи із «Революції на граніті», пройшовши через «Помаранчевий майдан», згодом «Європейський майдан», відважно влилися у боротьбу з московськими окупантами на Півдні і Сході нашої Держави. Тисячі гопаківців жертовно воювали на Євромайдані, а сьогодні воюють на Сході із московським агресором бачать своє майбутнє в управлінні Українською Державою. Вивчили помилки попередньої і нинішньої влади прагнуть якісних змін, входження в Євросоюз та систему колективної безпеки НАТО.

Звертаюсь до учасників круглого столу при Мінмолодьспорті, а також державних службовців даного міністерства з проханням проявити свою державобудівницьку позицію і утвердити українські національні види спорту та внести їх перелік до нової Єдиної Спортивної Кваліфікації для неолімпійських видів спорту.
Хай буде так!

09.10.2015р Президент МФБГ
В.С.Пилат

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x