На Черкащині прогнозують невеликі опади

На Черкащині прогнозують невеликі опади

Минулі вихідні на Черкащині, незважаючи на прохолодні ночі, видалися комфортними. Було сухо, середній добовий температурний фон був у межах та дещо нижче кліматичної норми. Вдень повітря прогрівалося до +13-15°, про це повідомив начальник Черкаського обласного центру з гідрометеорології Віталій Постригань. Про це «Нова Доба» дізналася в Черкаському обласному центрі з гідрометеорології.

За прогнозом Черкаського обласного гідрометцентру, наступної доби погодні умови Черкащини визначатиме циклон із заходу. Однак істотних опадів не передбачається. Температура повітря становитиме вночі +2-6º, вдень +8-13º. 21-22 жовтня, внаслідок впливу атмосферних фронтів, на Черкащині прогнозуються невеликі та помірні дощі. Температура повітря в ці дні суттєво не зміниться. З 23 жовтня опади припиняться і до кінця поточного тижня очікується комфортна, без опадів погода.

На більшості площ Черкащини останні ефективні дощі спостерігались 6 вересня, а дефіцит опадів зберігається ще з початку липня, і на сьогодні становить 50-55 % до норми. Бездощовий період в Черкасах триває вже 35 днів, що спричинили встановлення в більшості районів області високого та надзвичайного класу пожежної небезпеки.

Аналіз проб повітря, відібраних лабораторією Черкаського обласного гідрометцентру в Південно-західному мікрорайоні по вул. Конєва, в центрі міста та мікрорайоні Дніпровському по вул. Ватутіна, показав, що сьогодні на 07 годину ранку концентрації оксиду вуглецю в повітрі були на рівні 1 мг/м3, що становить 0,2 гранично-допустимої концентрації.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x