Найкращий у районі стадіон і єдина в Україні карамельна фабрика

Найкращий у районі стадіон і єдина в Україні карамельна фабрика

Балаклеївська сільська рада одна з найпотужніших не тільки в Смілянському районі, а й в усій області. Тут дуже енергійна й заповзята голова, яка з року в рік ставить амбітні цілі, спрямовані на покращення інфраструктури села, а отже, й життя його жителів. Інформує власний кореспондент «Нової Доби».

– Усе має бути в першу чергу для людей: щоб на своїй землі жилося комфортно, щоб молодь не виїжджала у міста в пошуках кращої долі, щоб літні люди могли достойно зустріти старість, – говорить сільський голова села Балаклея Олена Ковальська. – А для цього робиться чимало.

На території сільської ради успішно діють 3 дитячих садочки з сучасним ремонтом, меблями й усім необхідним для малечі. І це дуже важливо, адже в селах проживає аж 76 багатодітних сімей. В одній із них – 12 дітей, ще в двох – по 11.
– Також є чотири школи, два ФАПи, амбулаторія, в якій працюють терапевт, педіатр, стоматолог, сімейні лікарі. Є дві бібліотеки, одна з яких комп’ютеризована, з вільною Wi-Fi зоною. Тут постійно оновлюється книжковий фонд, є чимало періодичних видань на будь-який смак і вік, – розповідає пані Олена. – Також маємо Будинок культури, де постійно проводяться дискотеки для молоді, розважальні вечори.

Важливо й те, що в Балаклеї на відміну від більшості українських сіл немає проблем із працевлаштуванням. Адже на території сільської ради успішно діють кілька потужних та декілька дрібніших підприємств.
– Приміром, у нас є цукеркова фабрика «Рокс». Таких карамельок, як тут, більше не роблять ніде в Україні. Є птахозабійний цех, два лісництва, вісім пилорам, підприємство з виготовлення макаронних виробів, млин із крупорушкою, два столярні цехи, де виготовляють усе необхідне – від дверей до меблів. Ще є дві приватні лазні, дві СТО, АЗС, – розповідає Олена Миколаївна. – Тож і працювати є де, і надхо­дження до бюджету маємо теж непогані.
Проводиться в селі й ремонт доріг. Нинішнього року на такі цілі спрямовано майже півмільйона гривень.
– Плануємо на два кілометри провести ямковий ремонт однієї з вулиць, аби шкільний автобус міг ближче забирати й підвозити малечу додому, – відказує Олена Ковальська. – Дбаємо й про освітлення вулиць. Почали з меншого Текленого. З кожного двору зібрали по сто гривень, решту витрат покрила сільська рада. Роботи завершили швидко, тож такий позитивний приклад неабияк надихнув і жителів Балаклеї. Зараз працюємо над оновленням освітлення й тут, – додає сільський голова.
Пишаються жителі й чудовим стадіоном та футбольною командою, яка неодноразово ставала чемпіоном району. Про що свідчать численні кубки, що знаходяться в сільській раді.

– Підтримуємо також учасників АТО, нині нашу країну на Сході захищає тридцятеро односельців. Восьмеро з них – уже учасники бойових дій. Від сільської ради вони отримали одноразові виплати в розмірі дві тисячі гривень, – додає Олена Миколаївна. – А до Дня незалежності плануємо відкрити в селі пам’ятник воїнам АТО.
У центрі села розкинувся чудовий, повноводий ставок. Нині він у громадському користуванні, хоча вже досить тривалий час Олена Миколаївна намагається і все ніяк не може оформити необхідні документи, щоб здати його в оренду.
– Бо це додаткові гроші. А кожен клаптик землі, кожен ресурс має приносити прибуток. Але ж у нас така складна система оформлення дозвільних документів, що процедура триває вже рік і не відомо, чи вдасться завершити все це через рік, – обурюється сільський голова. – І це справді проблема, яку необхідно вирішувати на державному рівні.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x