Золотонісці вшанували Героїв Майдану відкриттям площі на їхню честь

Золотонісці вшанували Героїв Майдану відкриттям площі на їхню честь

22 серпня у Золотоноші відбулися урочистості з нагоди відзначення Дня незалежності України та приуроченого до цієї святкової дати відкриття площі Героїв Майдану. Про це «Новій Добі» повідомили в Черкаській обласній раді.

Вшанувати героїв Небесної Сотні прибули численні гості та жителі міста, рідні та близькі активістів Майдану, учасників бойових дій на Сході України, волонтери і військовослужбовці та представники влади.

Розпочалося свято парадом вишиванок, учасники якого пройшли ходою до площі Героїв Майдану. Після урочистого виконання Гімну України та вшанування полеглих героїв Небесної Сотні піснею «Пливе кача по Тисині» до присутніх звернувся голова облдержадміністрації Юрій Ткаченко зі словами щирої подяки родинам загиблих за виховання справжніх патріотів борців за соборну й незалежну Україну.

– Ще два роки тому в суспільстві не було щирого розуміння свята Незалежності України, не було відчуття значення, що ж таке «незалежність» для кожного з нас. Воно сприймалося як ще один додатковий день, коли можна було відпочити після буднів. І лише за останні два роки ми усвідомили справжню вагу цьому слову, відчули істинну ціну незалежності, яких не знали впродовж довгих 24-рьох років, – наголосила, звертаючись до присутніх, голова обласної ради Валентина Коваленко.

Також голова обласної ради Валентина Коваленко та голова облдержадміністрації Юрій Ткаченко вручили нагороди загиблих бійців – Максима Харченка й В’ячеслава Гаги їхнім батькам і рідним.

Після виступів гостей і господарів урочистостей учасники урочистого зібрання поклали квіти до пам’ятника Героям Небесної Сотні, Меморіалу Слави та Тарасу Шевченку.

Святкові заходи до Дня Незалежності продовжились традиційним для Золотоноші фестивалем чорнобривців та святом «Урожаю» на центральному стадіоні «Колос».

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x