Діти і політики про Незалежність

Діти і політики про Незалежність

Діти і політики про Незалежність
Валентина Коваленко, голова Черкаської обласної ради:

– Особисто мені незалежність дала відчуття ідентичності, розуміння, до якого соціуму належу історично, до спільноти яких людей. Незалежність – це можливість моєї країни розвиватись, виховувати в українській нації дух свободи, патріотизму, самостійності, почуття гідності. На мою думку, незалежність передусім має бути в душі кожної людини. Якщо народ цурається свого походження або мовчки дозволяє принижувати свою національну гідність, то незалежність такої країни під великим сумнівом. На папері вона є, а в свідомості, в серці її нема. Щоб бути по-справжньому незалежними, треба усвідомлювати, що ти – українець. Це гордо і престижно!
В Україні настало «врем’я люте». Й сьогодні головне для України – відстояти власну свободу і соборність, не допустити ворога на нашу землю, не дозволити внести розбрат поміж українців. Наш пророк Тарас Шевченко благав: «Обніміться ж, брати мої…», адже в єдності сила. Єдність святими волокнами пов’язує душі, єдність створює гармонію кожного слова українця, єдність змушує вірити, творити, жити так, як хоче народ. Незалежність – це не дата й не символ, це процес. Тож маємо працювати над собою, змінювати свою свідомість, переходити від гасел і мрій до конкретних справ і вчинків! Адже справжня незалежність для країни – це ще й економічна незалежність. І тут нам є над чим працювати, що реформувати і змінювати.

Діти і політики про Незалежність
Влад Макаров, 14 років:

– По суті, жодна країна не є незалежною. На неї впливають інші країни, взаємовідносини між ними, курс долара та багато чого іншого. Наша країна, наприклад, дуже залежна від імпортної техніки. А люди теж незалежними не бувають. У наш час люди дуже залежать від техніки. В першу чергу – від мобільних телефонів. Проте незалежності все ж хочеться. Зокрема фінансової.

Діти і політики про Незалежність
Таня Бєлюкіна, 13 років:

– Ми – люди – частина країни. Якщо кожен із нас буде незалежним, то й країна буде незалежною. А люди незалежні тоді, коли вони не бояться влади, вільно висловлюють свою думку, досягають бажаного. Особисто мені хотілося б більшої незалежності від батьків, зменшення контролю. А ще прекрасного майбутнього і гарних перспектив.

Діти і політики про Незалежність
Григорій Плічко, депутат Драбівської селищної ради:

– У 2003 році я відкрив власне сільськогосподарське підприємство. Хотів працювати на себе й при цьому займатися улюб­леним ділом. Постійно розвиваю власну справу, удосконалюючи процес, щоб отримувати високі врожаї. Адже за цим стоїть успіх, високі прибутки, а відтак – і незалежність.
В Україні справжня незалежність з’явиться тоді, коли сили набере закон, якому будуть підпорядковуватися всі й кожен незалежно від займаних посад і прибутків. Я багато подорожував, побував у Європі, Азії, зокрема в Японії. Ніде, в жодній країні немає такого рівня корупції, як у нас. Навпаки, існують чіткі правила, яких дотримується кожен, а тому держава процвітає, має сильну економіку, там високий рівень життя й немає війни. Ось це і є незалежність, коли в своїй країні її жителям безпечно, зручно і затишно.

Діти і політики про Незалежність
Софія Чупилка,7 років:

– Бажаю всім друзям, всім сусідам, щоб не було війни, щоб був мир! На свято підемо з татом і мамою у вишиванках! А ще я знаю ось такого вірша:
Українка я маленька,
Україна – моя ненька,
Щиро я свій край кохаю,
Краю кращого не знаю!

Діти і політики про Незалежність
Влада Вертипорох, 6 років:

– Незалежність є в кожної людини і в кожної країни. Для людини незалежність – це самостійність, коли вона може все робити без допомоги інших, вирішувати різні проблеми в житті, думати, як вона забажає. Незалежність країни – це теж її самостійне життя, незалежне від інших країн. Тоді вона, ця країна, стає все кращою, і люди в ній живуть щасливо, бо вільні.
День Незалежності – дуже велике свято для України. Багато років тому Україна була невільною країною. А люди були дуже нещасливі, тому що мусили тяжко працювати й бідувати. А потім Україна стала незалежною і вільною. І все було б добре, якби інші країни не зазіхали на наші землі й свободу. Але я знаю, що в нас дуже хороші люди. Тому скоро неодмінно виборють собі справжню незалежність!

Діти і політики про Незалежність
Сергій Одарич, міський голова Черкас:

– Обидві ці незалежності передбачають одне й те ж. Незалежність – це право самостійно приймати рішення і обов’язок самостійно відповідати за наслідки цих рішень.
Україна, на жаль, ще не стала незалежною. У багатьох питаннях ми залежимо від інших держав, які через нашу слабкість можуть диктувати нам поведінку.
Щодо особистостей, то в нашій свідомості з часів царизму і соціалізму глибоко вкорінився патерналізм: ми очікуємо, що хтось нам дасть роботу, заплатить за наше лікування, прибере наше сміття в під\’їзді тощо.
Очевидно, цю ментальність можна викорінити лише через зміну поколінь.

Діти і політики про Незалежність
Настя Крот, 13 років:

– Загалом поняття незалежність я розумію як самостійність. Але в дітей мого віку незалежність лише в думках. У всьому іншому ми залежимо від батьків, їхніх порад і настанов.

Діти і політики про Незалежність
Сергій Кудактін, депутат черкаської міської ради, керівник Черкаської обласної організації партії «УДАР»:

– Лише в незалежній державі може сформуватися незалежна особистість. Тому це, як на мене, – нероздільні поняття. І сьогоднішня ситуація в нашій країні якраз це й доводить. Подивіться, як героїчно наші бійці захищають країну, інколи навіть ціною власного життя. Вони мають різну освіту, різні уподобання й, можливо, різний соціальний статус. Але в боротьбі з ворогом стоять пліч-о-пліч і дають гідну відсіч. А на таку відчайдушну боротьбу здатні лише ті, хто дорожить власною незалежністю. І з кожним днем відчуття цієї незалежності стає дедалі сильнішим, бо є розуміння, що ні ми, ні Україна не повинні від когось залежати чи перед кимось звітувати.
А війна – це наче жорстока перевірка і людської незалежності, й незалежності країни загалом.
І мені здається, що сьогодні Україна почувається найбільше незалежною за всі роки проголошення незалежності. Кажу так тому, що саме зараз українці найкраще усвідомлюють ціну цієї незалежності. Причому від старого до малого. І прикладів чимало. Бабусі віддають останні гроші на обмундирування для військових, люди цілими містами збирають кошти на лікування бійців, дехто покинув роботу й подався у волонтери. А діти ще в садочку знають Гімн України й повторюють «Слава Україні». І їх ніхто не змушує так казати. Ось так і формується незалежна особистість, яка хоче жити у вільній державі.
Користуючись нагодою, вітаю всіх черкащан із Днем Незалежності й зичу кожному з нас бути справжньою особистістю. А нашій Україні бажаю якомога швидшого миру, якого зараз нам украй не вистачає.

Діти і політики про Незалежність
Денис Танцюра,10 років:

– У День Незалежності бажаю всім українцям, щоб не було війни, щоб Путін не втручався в наше життя. Мрію, щоб я, мої батьки і мій маленький братик Артем жили на мирній землі.

Діти і політики про Незалежність
Юрій Ткаченко,
голова Черкаської обласної державної адміністрації
:

– Я – самодостатня людина. Тому для мене незалежність – це передовсім право на голос, на вибір. Це можливість самому розпоряджатися своїм життям, планувати, обирати, куди рухатися й що робити. А держава незалежна тоді, коли фінансово, ресурсно та політично самостійна. На мою думку, це ключове. Коли країна сама визначає свій курс. Урешті, своє майбутнє. Ми знаємо, що буває, як усі ці права належать сусідній державі. І цей урок, на жаль, дуже гіркий і болючий.
Днями ми презентували книгу про нашого легендарного генерал-майора Ігоря Момота. Він загинув за незалежність і цілісність нашої України. Як і решта бійців на Сході. Тому для мене незалежність України не безлика. Це сотні, тисячі, мільйони облич справжніх Патріотів!

Діти і політики про Незалежність
Ангеліна, 4 роки, село Балаклея Смілянського р-ну:

– На свято вдягну вишиваночку, у мене вона дуже гарна. Є вишиванки і в тата й мами. Підемо разом у село, там буде концерт. Дуже хочу, щоб в Україні все було добре. І хулігани-вороги щоб покинули нашу землю, більше ніколи не стріляли на війні…

Діти і політики про Незалежність
Старікова Наталія Володимирівна, депутат обласної ради, голова ЧРО «Аграрна партія України»:

– Незалежність – це можливість вирішувати і самостійно розвиватися Україні на тлі інших держав. День Незалежності України – важливе свято для мене, адже 24 серпня воскресла моя Батьківщина. Я ціную те, що зробили для мого покоління сотні й тисячі загиблих героїв, наші діди й прадіди. Сьогодні наше завдання – не загубити цей скарб. І тільки від нас залежить, чи вдасться це зробити. Свято незалежності має об’єднати, згуртувати всіх громадян нашої держави для подальшої спільної роботи на її благо, а значить – на благо кожного з нас.

Діти і політики про Незалежність
Андрій та Іван Васільєви, 8 та 10 років:

– Андрій: «Незалежність – це коли країна повністю самостійна. Всім українцям хочу побажати здоров’я і щастя, а головне – миру. Для мене особисто незалежність – це відсутність війни, мир довкола, злагода».
Іван: «Усім бажаю щастя, мирного неба над головою, любові й добра».

Діти і політики про Незалежність
Олександр Радуцький, секретар Черкаської міської ради:

– Держава не може існувати без людей. Якщо кажуть «незалежна держава», то ми розуміємо, що це про незалежних людей. Вільних у своїх думках і діях, які живуть за правилами демократичного суспільства. Соціальний рівень цього суспільства визначає економічна незалежність країни. Вважаю, що Україна саме на цьому шляху.
Незалежність для мене – це можливість досягнути всіх своїх цілей, це здобуток, який я маю захищати для своїх дітей. Бути незалежним – це бути чесним. Бо всі залежності з’являються тоді, коли людина починає брехати. Я ніколи не жалівся на своє дитинство, хоча воно не було безхмарним. Але, дивлячись, в яких умовах зростають нині наші діти, скільки можливостей мають, думаю, що наша держава стане найближчим часом квітучою.

Діти і політики про Незалежність
Маша Король, 12 років:

– Країна незалежна тоді, коли в ній цінують кожного громадянина, а держава проводить розумну політику на благо свого народу.

Діти і політики про Незалежність
Віталій Войцехівський, міський голова Золотоноші:

– Незалежність особистості, на мою думку, в першу чергу свідчить про її свободу у виборі вчинків і навіть свободу думок. Тільки та людина, яка мислить так, як вона вважає за потрібне, а не так, як їй нав’язали, може вважатися справді незалежною. Тут велике значення має середовище, в якому живе людина. Ми всі пам’ятаємо період, коли всі слухали лише одну людину і намагалися робити те, що їй подобається. Нині час змінився. В нашій країні, можна сказати, панує демократія, і кожен може бути незалежною особистістю. На жаль, така ситуація не поширюється на саму Україну. Існує багато найрізноманітніших чинників, які змушують нашу державу залежати від інших. І річ не лише в економічній чи політичній ситуації. Ми живемо в такий час, коли справді незалежних країн просто не існує. Оскільки всі вони об’єднані між собою найрізноманітнішими зв’язками. А не секрет, що будь-які стосунки не лише дають переваги, а й обмежують. Навіть наймогутніші держави світу сьогодні залежать від усіх інших, то що вже казати про нас. Утім, хоча на перший погляд у це й важко повірити, але сьогодні перед нашою країною відкривається досить непогана перспектива. І якщо ми зуміємо скористатися нею, то вже зовсім скоро зможемо побачити хороші результати. Потрібно лише трохи відкласти в бік свої особисті амбіції й попрацювати над тим, що потрібно всім разом, а не лише кожному окремо.

Діти і політики про Незалежність
Слава та Яна Оношки, 12 та 6 років:

Слава: «Незалежність – це коли країна й Президент ні від кого не залежать, мають і відстоюють власні думки й позиції. Так, як і незалежна людина».
Яна: «Бажаю всім українцям бути здоровими, ніколи не витрачати гроші на ліки. І нехай усі будуть щасливими. Всі діти повинні бути слухняними і любити своїх батьків!»

Діти і політики про Незалежність
Роман Діскант, депутат Черкаської міської ради:

– Незалежність держави – це політична й економічна самостійність, можливість розвиватися. Проте це визначення не є всеохоплюючим, оскільки, окрім зовнішньої незалежності країни, є ще й внутрішня. Вона в кожному з нас. І починається вона з свободи думки, прийняття рішень, відповідальності за себе, своє життя, життя наступних поколінь. Отже, незалежність – головне підґрунтя в становленні особистісних свобод і всебічного розвитку як окремої людини, так і соціуму загалом.
Так склалося в нашій державі, що свій суверенітет ми виборюємо й відстоюємо протягом 24-ох нелегких у багатьох відношеннях років. І хоча Україна вважається незалежною державою, але постійно є ті, хто хоче розділити її, вкинути іскру розбрату. Тому, власне, українці й піднялися на Революцію Гідності, щоб побороти цих посіпак, не дати розколоти Україну. Члени партії «Батьківщина» у той час стояли біля витоків цієї революції, щоб не дати недругам розколоти нашу державу.

Діти і політики про Незалежність
Світлана Трофімова, депутат Черкаської обласної ради:

– Незалежність пов’язую зі свободою. Це тотожні поняття для мене. Я вважаю себе вільною людиною, бо незалежно приймаю рішення, за які несу відповідальність. Справжня незалежність України, на моє переконання, полягає в процвітанні країни та її жителів, у розвитку й перспективах. Щасливі громадяни живуть у щасливій країні, народжують тут дітей – оце і є справжня незалежність.

Діти і політики про Незалежність
Вероніка Куліш, 5 років:

– Для мене незалежність – це можливість робити те, що хочеться. Щоб ніхто не казав, коли лягати спати й коли вставати, не змушував ходити в садочок і на тренування, не забороняв дивитися мультики стільки, скільки хочеться. Я коли виросту, то обов’язково стану незалежною. Мабуть, так буде і з нашою країною. Думаю, вона ще просто маленька, тому й змушена поки що слухатися інших країн. Та через багато-багато років вона стане дуже могутньою, тоді всі ми станемо багатими і поважними.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x