До Дня Незалежності лісівники Черкащини облагороджували місця відпочинку

До Дня Незалежності лісівники Черкащини облагороджували місця відпочинку

До Дня Незалежності України лісівниками Черкащини проведено значний об’єм робіт із забезпечення благоустрою населених пунктів, упорядження об’єктів культурної спадщини, місць відпочинку, пам’ятників, пам’ятних знаків, місць поховань видатних діячів українського державотворення. Про це «Новій Добі» повідомила прес-служба Черкаського обласного управління лісового та мисливського господарства.

– Було прийнято рішення, що до 24-ї річниці Незалежності України кожний лісгосп зробить конкретні справи для місцевих громад, – зазначає начальник Черкаського обласного управління лісового та мисливського господарства Олександр Дзюбенко. – Одним із напрямків робіт, який був здійснений до визначного державного свята, – упорядкування, розчищення та облаштування лісових джерел і криничок на території кожного підприємства. Вода – це історія, життя, безцінний дар природи, тому й не дивно, що лісівників у цій справі активно підтримали місцеві жителі.

Так, на території Звенигородського лісгоспу, а саме в Катеринополі, лісівники допомогли побудувати альтанку біля бювету з артезіанською водою, за що вже отримали не одну подяку від місцевої громади. Крім того, долучилися до облаштування стадіону звенигородського футбольного клубу «Старт», аби великі мрії малих футболістів стали на крок ближчими.

У віддаленому Прохорівському лісництві Золотоніського лісгоспу, в урочищі «Стінка», було відновлено старовинну криничку, яка, за переказами місцевого населення, ще пам’ятає чумаків та козацькі часи. Криничка знаходиться між селами Підставки та Плешкані, вода її має лікувальні властивості. Лісівники відремонтували там все необхідне, зробили місце відпочинку для відвідувачів та взяли об’єкт під особисту охорону.

Кам`янські лісівники відремонтували гідрологічну пам’ятку місцевого значення джерело «Дзюркало», що знаходиться в селі Мельники Чигиринського району. Це джерело є одним з найвідоміших не лише в Холодному Яру, але й загалом на Черкащині. Тож, сподіваємося, численні відвідувачі оцінять проведену роботу працівників лісового господарства.

В рамках підготовки до святкування Дня незалежності України канівські лісівники облагородили пам’ятку природи, джерело з цілющими властивостями «Рожена криниця», що знаходиться в Бучацькому лісництві. Не обійшли увагою й природну історичну пам’ятку місцевого значення – джерело під назвою «Королівська криниця», що входить до історико-ландшафтної північно-західної частини Канівського нагір’я. Власними силами провели реконструкцію криниці, оновивши дах над джерелом, упорядкували прилеглу територію.

Корсунь-Шевченківські лісівники також зробили подарунок громаді до Дня Незалежності. Разом з небайдужими місцевими жителями поблизу Корсунь-Шевченківського відновили джерело «Мусійове». Активну участь в облаштуванні цього об’єкту взяли працівники Корсунського лісництва, провівши ряд робіт, щоб відвідувачам було приємно, зручно та комфортно набрати цілющої джерельної води.

Працівники Лисянського лісгоспу відремонтували одне з найулюбленіших місць відпочинку – рекреаційний пункт «Холодок» в Лисянському лісництві. Не оминули увагою лісівники пам’ятку природи ботанічну «Дуб Т.Г. Шевченка», яка традиційно знаходиться під їхньою опікою. Також спільно з ветеранами-афганцями, засновниками військово-патріотичного музею, було проведено благоустрій рекреаційного пункту «Шампань» на території Шевченківського лісництва.

Ремонт грунтової дороги, що сполучає село Балаклея та станцію Володимирівка, допомогли здійснити смілянські лісівники на прохання місцевої громади. Таким чином відновили єдиний зв\’язок віддаленого району з центром села. Долучилися також працівники Смілянського лісгоспу до встановлення пам’ятника загиблим воїнам в АТО, який було відкрито в селі Балаклея 24 серпня.

Уманські лісівники до хороших справ долучають шкільну молодь. В Тальнівському районі, в адміністративних межах Гордашівської сільської ради, працівники лісової охорони Потаського лісництва разом з учнями шкільного лісництва провели благоустрій місця відпочинку для населення в урочищі «Довжок». Цю прекрасну лісову місцину вже давно облюбували місцеві жителі та надали їй місцевої назви «Криничка в малій Швейцарії».
Понад трасою в селі Будище працівники Черкаського лісгоспу, а саме Мошнівського лісництва, облаштували об’єкт природо-заповідного фонду «Підземне джерело». Відтепер подорожуючим буде зручно не лише набрати кришталево-чистої джерельної, завжди холодної води, але й з приємністю перепочити в лісі – в спеціально обладнаному місці для відпочинку.

Чигиринські лісівники облагородили джерело «Селещанське» неподалік козацької столиці та провели благоустрій на прилеглій території. Лісівники подбали про встановлення неподалік старовинного джерела лавок, альтанки, розчистили під’їзд, посприяли, щоб гідрологічний об’єкт мав привабливий та охайний вигляд. Також зробили подарунок працівникам та відвідувачам лісгоспу й Чигиринського лісництва – та території спорудили мальовничу криничку, яка відтепер є прикрасою підприємства.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x