На День Незалежності корсунці вшанували героїв, вибирали кращі вишиванки та брали участь у благодійній акції «Мрія солдата»

На День Незалежності корсунці вшанували героїв, вибирали кращі вишиванки та брали участь у  благодійній акції «Мрія солдата»

Під гаслом «Воля. Незалежність. Сила!» у Корсуні-Шевченківському 23 серпня святкували День Державного Прапора та 24-у річницю незалежності України. Колона учасників свята урочисто ю ходою пройшла вулицею Шевченка від міської ради до районного будинку культури. До святих місць – погруддя Тараса Шевченка, пам’ятного стенда героям Небесної сотні та загиблим учасникам АТО, пам’ятних знаків на Пагорбі Слави поклали квіти.

Жвавий інтерес викликав парад вишиванок: і в колоні, і серед глядачів одягнених в традиційне українське вбрання було дуже багато. Призами відзначили найоригінальніші чоловічу, жіночу вишиванки, старовинну, вишиту за місцевими традиціями. Особливо гучні оплески дісталися молодій парі, а також родині Ріп –Леоніду Олександровичу, Катерині Борисівні, їх доньці Оксані та внучкам Лізі й Маші, чиї вишиванки було визнано найкращими.

Учасники свята взяли активну участь у соціальному проекті «Мрія солдата» – благодійному аукціоні, під час якого збирали кошти на лікування та протезування ноги учасникові АТО з с. Деренківця Вадиму Мазниченку. Першим лотом аукціону була картина місцевого художника, архітектора Валентина Гранатирка. Від початкової вартості 250 гривень ціна піднялась до 800, але власниця лоту Людмила Євич віддала на благодійну мету 1000 гривень. Ящик для боєприпасів, прикрашений Вірою Прокопенко декупажем на патріотичну тематику, продали за 450 гривень. А всього зібрали 2840 гривень.

На площі перед будинком культури були розгорнуті виставки майстрів народної творчості, відбувались майстер-класи з розпису пряників, заплітання коси, спортивні змагання та великий святковий концерт, під час якого демонстрували таланти поважні і юні артисти – від ансамблю «Оберіг» територіального центру до танцклубу «Фієста» палацу дітей та юнацтва.

Людмила Моренко

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x