З усієї України з’їхалися на фестиваль чорнобривців до Золотоноші

З усієї України з’їхалися на фестиваль чорнобривців до Золотоноші

Всеукраїнський фестиваль чорнобривців утретє відбувся в Золотоноші. Цьогоріч його відзначали в рамках Дня Незалежності України. А з’їхалися сюди жителі не лише Черкащини, а й Київщини, Івано-Франківщини, Закарпаття та інших областей нашої держави, аби представити нові таланти, вкотре примножити здобутки та запалити нові зірки над небом чорнобрової Золотоноші. Про це «Нова Доба» дізналася в прес-службі ОДА.

Керівник міста Віталій Войцехівський під час фестивалю розповів, що свого часу золотонісці, як справжні патріоти, чорнобривці для фестивалю обрали не випадково, адже вважають, що вони є справжніми українськими квітами.
– Нині ж у цьому місці зібралося напрочуд багато людей: від малого до великого, – сказав Віталій Олександрович. – У цілому за місце найкращого змагалося 300 учасників.

«Тут і митці, і хореографи, і співаки, які вправно презентують свої вміння у різних конкурсах, – додала заступник міського голови з гуманітарних питань Світлана Суддя. – Натомість відбіркова комісія визначала переможців за кращу екібану, букет, квіткову композицію, окремо серед вокальних конкурсів, кращу вишиванку, володіння поетичним словом, тематичні малюнки на асфальті та інші».
Учитель початкових класів Золотоніської школи № 5 Надія Овчаренко отримала перше місце за створену власними руками композицію у вигляді Державного Герба. Майстриня, яка щорічно бере участь у фестивалі, розповіла, що вже зараз має ідею для роботи в наступному році. А цього разу, готуючись, дбайливо підбирала квіти для композиції, серед яких чорнобривці, соняхи, збирала протягом літа колоски. Складати композицію допомагали учні, а ще її 7-річна внучка Софійка.

З усієї України з’їхалися на фестиваль чорнобривців до Золотоноші

– Та й ідею підібрали не випадково, – сказала жінка, – адже Герб України – це символ нашої державності. А ми, українці, – сильні, мужні та незалежні – будемо зображати та берегти цей символ завжди!
Очільник області Юрій Ткаченко був вражений кількістю чорнобривців на фестивалі, оглянув неперевершені роботи, представлені на виставці, та наостанок подякував золотонісцям за вдало організований захід :
– 20 років тому я починав тут свою трудову діяльність і надзвичайно радий бачити, як з кожним роком Золотоноша змінюється на краще. А цей фестиваль справді вражає! Тож дякую владі й місцевим підприємствам за організацію, адже це місто є справжнім прикладом того, як можна співпрацюючи досягати успіхів.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x