У Драбові освятили місце для встановлення пам’ятного знаку Борцям за незалежність України

У Драбові освятили місце для встановлення пам’ятного знаку Борцям за незалежність України

21 серпня 2015 року жителі Драбівщини урочисто відзначили 24-річницю незалежності України та День Державного Прапора України.

Захід за участю керівництва району і громадськості розпочався з офіційної церемонії урочистого підняття Державного Прапора України на площі біля районного Центру культури та дозвілля. Про це «Нова Доба» дізналася в Черкаській обласній раді.
До учасників зібрання звернулися голова Драбівської районної ради Володимир Дзега та голова районної державної адміністрації Іван Гайдай.

У своєму виступі керівник районної ради зазначив, що Державний прапор – це втілення єдності, честі та гідності, традицій державотворення, історії та сьогодення. На площі відбулося також освячення місця для встановлення пам\’ятного знаку Борцям за незалежність України. Обряд освячення провів настоятель церкви Святого Серафима Саровського, протоієрей Дмитро Івануса.

Потім урочистості продовжилися у великій залі Будинку рад, де пройшли збори представників органів виконавчої влади, органів місцевого самоврядування, політичних партій та громадських об\’єднань, трудових колективів селища, учасників АТО.

На початку керівники району вручили орден «За мужність» ІІІ ступеня вдові жителя селища Драбів, учасника АТО Потапенка Олександра Олександровича – Валентині Аркадіївні, яким його нагороджено згідно Указу Президента України від 23.05.2015 №282/2015 посмертно.

Після цього присутніх з нагоди чергової річниці – Дня незалежності України щиро поздоровили голова районної ради Володимир Дзега, голова районної державної адміністрації Іван Гайдай, вчитель історії Кантакузівського НВК Анатолій Гелеверя, Драбове-Барятинський сільський голова Віра Жадан.

У Драбові освятили місце для встановлення пам’ятного знаку Борцям за незалежність України

У вітальному слові голова районної ради підкреслив, що незалежність стала найвеличнішим надбанням довгого і тернистого шляху, який пройшов наш народ до самоствердження, до здобуття свого права на вільний вибір.

З нагоди свята на заході кращих представників Драбівського краю було нагороджено Почесними грамотами районної ради та районної державної адміністрації.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x