«Добрі» подружки

Як би не протікала ваша вагітність, легко чи важко, якщо це ваша перша вагітність, обов’язково знайдуться досвідчені подружки, які вас пожаліють і попередять, що це – «тільки початок». Як би ви не налаштовували себе на позитивний лад, вони обов’язково розкажуть вам, які «принади» вас чекають у майбутньому.
«І що геть зовсім нема токсикозу? Ну нічого, є ще пізній токсикоз, він на останніх місяцях і протікає ще важче, бо ти ж уже з животом, над унітазом так легко не нагнешся».

«Наїдайся-наїдайся, бо скоро буде таке, що навіть від улюблених продуктів буде вивертати, от побачиш»
«Як я тобі співчуваю, що вагітна ходиш літом – це ж і ноги отікатимуть, і потітимеш більше, і ходить не зможеш, а кондиціонер не можна… Бідна ти нещасна»
«Навіщо витрачатися на дитяче ліжечко? З тобою вона буде спати, от побачиш!»
«Ой не вигадуй, що будеш працювати до останнього: на останніх місяцях і дихать не зможеш!»
«Хто там буде працювати після пологів? Ти і в туалет не встигатимеш сходити, не те, що працювати!»
«І що, правда, спокійна дитина? Нічого-нічого, почекай іще – зуби підуть, то зрозумієш, що таке бути мамою!»

Цей список я особисто можу продовжувати до безкінечності й щиро вдячна всім, хто готував мене до всіх жахів вагітності і материнства. Однак я слухала тільки свою дитину, хоч вона і жила ще в моєму животику. А тому: ні, в мене не було токсикозу – ні пізнього, ні раннього. І ні – мені нічого не хотілося так, що прямо помру, якщо не з’їм, і ні – в мене не отікали ноги, і так – я працювала до 36-го тижня включно, а народила на 38-му, і так – знову почала потроху працювати, коли доні виповнився рівно тиждень, і так – перші два місяці після народження дитини я висипаюсь, і так – моя дитина спить у дитячому ліжечку. Тож майбутні мамочки, не слухайте нікого, налаштовуйтесь на позитив – і очікування та поява дитини принесуть тільки щастя.

P.S. Зараз відбиваюсь від маминого: «Я теж була спокійна, поки була малою ти, а коли народився твій молодший брат, я зрозуміла, що таке діти і безсонні ночі»… Що ж, можливо, коли чекатиму друге, пізнаю всі «радощі вагітності», про які мене всі дбайливо попереджали.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x