У Геронимівці відключатимуть воду за графіком

У Геронимівці відключатимуть воду за графіком

Відключення буде щотижневе (вівторок, серед, четвер), поки КП «Благоустрій» на погасить хоча б поточну заборгованість перед Черкасиводоканалом, а це близько 140 тисяч гривень. Загалом же борг комунального підприємства перед водоканалом вже зменшився до 1,1 млн грн. Про це повідомила директор КП «Благоустрій» Ярослава Ляліна.
Чергове відключення від централізованого водопостачання буде завтра о 9.00. Про це «Нова Доба» дізналася в Черкаській РДА.

Сільський голова Василь Харченко звертається до жителів села, які вчасно проплачують рахунки за водопостачання, з розумінням поставитися до цих незручностей, адже погасити понадмільйонний борг за кілька місяців комунальне підприємство не в змозі.
– Завдяки впровадженню ряду заходів, борг щодня зменшується, а поточні платежі проплачуються 100-відсотково. Приміром за вересень рахунок від Черкасиводоканалу прийшов на 66240 грн, а проплатили 108710 грн, за жовтень – проплачено 78183 грн, що на 11887 грн більше, чим по рахунку, – розповідає сільський голова. – Саме підприємство теж починає активно працювати – вже розблоковані його рахунки в банку, що тягнулося з 2008 року. Спільно проводимо роз’яснювальну роботу з населенням, відшукуємо незаконні врізки та працюємо з боржниками. Вже передали 21 справу в суд. На черговій сесії сільської ради прийняли рішення про створення робочої групи, яка розроблятиме нові тарифи для населення. Проте ця процедура не швидка, а кошти потрібні вже зараз.

Відтак, тільки за два останні тижні заборгованість перед водоканалом зменшилася на 59 тисяч гривень.
– Рух по зменшенню загальної заборгованості помітний. Щодня перераховуємо водоканалу кошти, які надходять від людей, – незалежно від того, чи це 800 грн чи 3 тисячі, – розповідає директор комунального підприємства Ярослава Ляліна. – Проте у нас ще залишаються боржники, які не поспішають сплачувати за воду. А це 240 тисяч гривень.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x