В області підбили підсумки Тижня безпеки руху

В області підбили підсумки Тижня безпеки руху

Цього року Тиждень безпеки дорожнього руху проходив з 9 до 15 листопада за підтримки Кабінету Міністрів України. У його рамках за дорученням голови Черкаської облдержадміністрації Юрія Ткаченка управління промисловості та розвитку інфраструктури ОДА спільно з Укртрансінспекцією провели нараду «Тиждень безпеки дорожнього руху на автошляхах області», за підсумками якої надані відповідні протокольні доручення. «Нова Доба» про це дізналася в прес-службі ОДА.

Начальник управління промисловості та розвитку інфраструктури ОДА Юрій Панченко відзначив значущість глобальних ініціатив, висунутих у рамках Десятиліття дій із забезпечення безпеки дорожнього руху на період до 2020 року, проголошеного Резолюцією Генеральної Асамблеї ООН. Він наголосив на важливості урахування досвіду передових країн Європейського Союзу щодо підвищення безпеки дорожнього руху під час здійснення аналогічних заходів на Черкащині.

За словами Юрія Вікторовича, головною метою Тижня є привернення уваги до проблем травматизму та смертності на дорогах, особливо серед дітей, та поліпшення дорожньої безпеки. Аби домогтися поліпшення ситуації, говорить начальник управління, важливо провести інструктажі з водіями стосовно роботи в осінньо-зимовий період, підготовки рухомого складу до зимового сезону, а також профілактичних акцій з попередження дорожньо-транспортних пригод та роз’яснювальну роботу щодо дотримання Правил дорожнього руху автомобільними перевізниками, підприємствами, установами та організаціями автомобільного транспорту, що здійснюють пасажирські перевезення.

− Ми неодноразово фіксували випадки незадовільного виконання правил дорожнього руху водіями автотранспортних підприємств та автомобільних перевізників, − зазначив Юрій Панченко. – Крім того, є чимало питань до технічного стану пасажирських автобусів, адже такі недоліки часто стають причинами аварій на дорогах. Тому це питання потребує посиленої уваги зі сторони контролюючих органів.
Автомобільні перевізники та керівники підприємств автомобільного транспорту, що здійснюють пасажирські перевезення, звернули увагу на те, що в області діє чимало нелегальних перевізників, які здійснюють регулярні рейси без відповідних дозвільних документів та необхідного технічного обладнання, зокрема, тахографів. Щоправда, відсутність такого обладнання є типовою не лише для нелегальних перевізників, а й для тих, хто офіційно здійснює пасажирські перевезення на Черкащині. Як відзначив в. о. начальника управління Укртрансінспекції в області Олександр Бичек, питання забезпечення необхідним технічним обладнанням перевізників у подальшому допомагатимуть вирішити уже в Укртрансінспекції України, де мають роз’яснити всі суперечності нормативно-правових актів України у сфері автомобільних перевезень до відповідних законів України у частині забезпечення обладнанням та використання тахографів на пасажирських автобусах, що працюють на автобусних маршрутах загального користування.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x