На Чорнобаївщині затримали браконьєрів

На Чорнобаївщині затримали браконьєрів

На території рибоколгоспу одного із сіл Чорнобаївського району зловмисники виловлювали рибу в незаконний спосіб. Зникнути з незаконно добутою рибою браконьєрам завадили поліцейські. Із місця події вилучено понад тонну риби, таким чином вони нанесли державі 325 тисяч гривень збитків. Про це «Нова Доба» дізналась на сайті УМВС України в Черкаській області.

Інформацію про незаконний вилов риби на території рибоколгоспу одного із сіл району до поліції повідомили представники громадського формування. Прибувши на виклик, поліцейські побачили чотирьох чоловіків, які перевантажували рибу з човнів у причіп автомобіля. Побачивши правоохоронців, зловмисники втекли, залишивши понад тонну незаконно добутої риби, два баркаси, сітки, автомобіль та причіп.

Як встановили працівники поліції, до вчинення кримінального правопорушення причетні жителі Чорнобаївського району віком від 45 до 50 років, один з яких працює рибінспектором у сусідній області. Наразі їх місце знаходження встановлене, тривають заходи по їх затриманню.

Слідчим відділенням Чорнобаївського відділення поліції відкрито кримінальне провадження за частиною 1 статті 249 (Незаконне зайняття рибним, звіриним або іншим водним добувним промислом) Кримінального кодексу України. Санкція цієї статті передбачає покарання у вигляді штрафом від ста до двохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеженням волі на строк до трьох років, з конфіскацією знарядь і засобів промислу та всього добутого

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x