«Ми хочемо виховати своїх зірочок»

«Ми хочемо виховати своїх зірочок»

Своїми «писаними» обов\’язками в роботі сільський голова Глибочка не обмежується: сам організовує спортивні заходи для односельців, усіляко підтримує функціонування в селі НВК, ФАПу, Будинку культури. Про те, що нині хвилює активного та небайдужого сільського голову, ми поговорили з Василем Григоровичем Мельникомголовою Глибочківської сільської ради.

Василь Григорович вважає себе противником об\’єднання громад. Будучи членом регіонального відділення Всеукраїнської асоціації сільських і селищних рад у Черкаській області, йому довелося виступити від імені громади Тальнівщини на сесії обласної ради й донести до депутатів думку про те, що люди проти такого примусового об\’єднання.
– Погоджуся, об\’єднання потрібне й альтернативи йому немає, – ділиться думками з цього приводу голова села. – Але я проти того, щоб нас «заганяли»: впродовж кількох місяців збили 5 – 7 сіл докупи. А врешті це може мати тільки негативний результат. Тим більше, поки що немає нормативно-правової бази для функціонування таких громад. Утворення нових об\’єднань має бути природнім шляхом: із часом люди самі побачать, кому і з ким треба співпрацювати.
Дуже хвилює Василя Григоровича доля культури на селі. Цього року гроші на культурне життя сільська рада все-таки знайшла: і на зарплати працівникам, і на закупівлю нових звукових колонок, столів для більярду та настільного тенісу, шашкових і шахових наборів.
Закуплене добро не пролежує: в Глибочку проводять спортивні турніри з тенісу, шашок, шахів, концерти за участю місцевих самодіяльних митців – і дорослих, і малих; на вечорах відпочинку жителі села розважаються грою в більярд.
«Нам у районі вже сказали, щоб наступного року працівників культури ми більше не фінансували. Але якщо в нашому Будинку культури, наприклад, не буде колективу, не буде там життя, то поступово й сам будинок розтягнуть: не буде там ні дверей, ні вікон», – говорить Василь Мельник.

Василь Григорович – не прихильник нав\’язуваної йому керівництвом ідеї про концерти в селі за участі артистів із району чи області. Він зацікавлений, щоб культурна сфера в Глибочку не лише розважала людей, але й виховувала. «Ми хочемо виховати своїх зірочок – із наших місцевих діток. Якщо ми дитину тут не задіємо, вона більш ніде не буде затребувана. Де вона ще візьме в руки справжній мікрофон і виступить перед публікою? Нехай ті дитячі виступи не такі майстерні, але вони щирі, душевні, рідні», – роздумує вголос голова Глибочка.

Під час організації Дня села, на якому жителі Глибочка вшанували захисників України та працівників сільського господарства, насолоджувалися виступом гурту «Спів Братів», який, до речі, має сімейні корені в селі Глибочок, не всі підтримували ідею проведення концерту.
– Дехто нам закидав: навіщо ті свята й веселощі, коли в країні війна? Але ми організували захід без зайвих забав: намагалися зробити концерт таким, щоб підтримати в людей силу духу.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x