Хто не буде платити податок на прибуток в 2014 році?

Хто не буде платити податок на прибуток в 2014 році?

Відповідно до Податкового кодексу України, окремі платники податку на прибуток мають право на податкові канікули з цього податку. Про це «Новій Добі» повідомили у прес-службі Міндоходів в Черкаській області.

Так, відповідно до підпункту 154.6 Податкового кодексу України на період з 1 квітня 2011 до 1 січня 2016 року нульове ставку з податку на прибуток мають право застосовувати платники податку на прибуток , у яких дохід протягом поточного року не перевищує 3 млн грн і розмір щомісячної заробітної плати працівників становить не менше подвійної мінімальної зарплати.

При цьому, такі платники податку на прибуток повинні бути створені або після 1 квітня 2011 року (але не шляхом реорганізації), або раніше за умови , що задекларований річний дохід не перевищував 3 млн грн протягом трьох останніх років і середньооблікова чисельність працівників за цей період не перевищувала 20 осіб.

Пільгу також можуть застосовувати платники податку на прибуток, які до 1 січня 2011 року були платниками єдиного податку , якщо їх дохід за останній календарний рік не перевищив 1 млн грн та середньооблікова кількість працівників становила до 50 осіб.

Крім вищезгаданого , для застосування нульової ставки існує ряд обмежень за видами діяльності. Так, пільгова ставка не поширюється на суб\’єкти господарювання, які здійснюють операції з нерухомістю та валютою, в сфері розваг, на суб\’єкти зовнішньоекономічної діяльності, оптових торговців , торговців дорогоцінними металами, а також суб\’єкти, що надають фінансові послуги та послуги для підприємців (бухгалтерські послуги, аудит ).

Тобто, норма призначена насамперед для тих , хто займається роздрібною торгівлею, здійсненням робіт і наданням послуг фізичним особам.

Головна умова застосування пільгової ставки – виручка повинна бути витрачена на розвиток бізнесу і це повинно бути відображено у відповідній документації.

Якщо платник податку на прибуток у будь-якому звітному періоді перевищує дозволену межу одного з критеріїв , який надає йому право на застосування нульової ставки, то такий платник податків зобов\’язаний обкласти прибуток, отриманий у такому звітному періоді, за основною ставкою в загальному порядку.

Для платників, які подають річну декларацію з податку на прибуток , звітним податковим періодом буде рік. Тобто у разі перевищення таким платником податків зазначених критеріїв, весь річний дохід слід оподатковувати на загальних умовах , без права на податкові канікули.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x