Кам’янські лісівники завершують осінню лісокультурну кампанію

Кам’янські лісівники завершують осінню лісокультурну кампанію

69 га лісових культур висадили цього року працівники Кам’янського лісгоспу. Це перевищує заплановані показники на 12 га. Про це «Нова Доба» дізналась у Черкаському обласному управлінні лісового та мисливського господарства.

– Ми додатково заліснили ті ділянки, які вийшли з лісокористування цього року, – пояснює головний лісничий ДП «Кам’янське лісове господарство» Василь Борота. – На площі понад 90 га було проведено доповнення культур.

Кам’янські лісівники традиційно висівають жолудь восени. У природніх умовах він краще зберігається й швидше проростає навесні. Решту насіння, не більше 200-300 кг, зберігають у спеціальних сховищах. Тут підтримується відповідна температура протягом усього сезону аж до весняного посіву.

– Відновлення та створення лісів – головне наше завдання. Тому ми використовуємо кожну можливість, експериментуємо, щоб отримати кращий результат. Щоб підвищувалася приживлюваність і збільшувалася кількість зелених насаджень на Черкащині, – говорить директор ДП «Кам’янське лісове господарство» Віталій Верес.

Свої корективи в осінню посадкову кампанію внесла погода. Через посуху лісівники були змушені відкласти роботи з посадки та доповнення до листопадових дощів. До засушливих умов більш стійкий горіх чорний, тому було зроблено акцент на створення ділянок, де він є головною породою. Уже посаджено понад 20 га горіха чорного.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x