На 70% готові до опалювального сезону в Черкаському районі

На 70% готові до опалювального сезону в Черкаському районі

У районі підготовка об’єктів до проходження осінньо-зимового періоду виконана на понад 70 %. Про це під час колегії РДА повідомив заступник голови державної адміністрації Петро Коренюк.
За його словами, робота іде по чотирьох основних напрямках – це комплексна підготовка об’єктів соціальної сфери, житлового фонду, теплопостачання та водопровідно-каналізаційного господарства, а також дорожньо-мостового господарства. «Нова Доба» про це дізналася в Черкаській РДА.

– Особлива увага приділяється підготовці об’єктів соціальної інфраструктури – дитячим садкам, школам, будинкам культури та лікарням, – наголосив заступник керівника району. – Загалом триває огляд готовності обладнання котелень навчальних закладів до опалювального періоду 2015-2016 років. Зокрема, проведено ремонт автоматики та запальників у газових топкових 15 навчальних закладів на суму 81,6 тисячі гривень, капітальний ремонт будівель у Геронимівській, Худяківській, Білозірській та Червонослобідській №2 ЗОШ І-ІІІ ступенів на загальну суму 178,7 тисячі гривень, капітальний ремонт обладнання в газовій топковій Будищенської ЗОШ І-ІІІ ступенів на суму 39,2 тисяч гривень, триває капітальний ремонт котлів, які працюють на твердому паливі, в Ірдинській та Думанецькій ЗОШ І-ІІІ ступенів.

На загальну суму понад 1 мільйон гривень проведено заходи з підготовки до роботи закладів культури району в осінньо-зимовий період 2015-2016 років. На 85 % вже підготовлена Черкаська ЦРЛ, на 80 % – КЗ «Черкаський районний центр первинної медико-санітарної допомоги».
– Стосовно житлового фонду, то до опалювального сезону ми готуємо 140 житлових багатоквартирних будинків, з яких на центральному опаленні – 11. Відповідна робота по підготовці до зими водопровідної, каналізаційної мережі та частково багатоквартирних житлових будинків, які знаходяться у комунальній власності місцевих рад, проводиться підприємствами комунальної власності сільських рад, – повідомив Петро Коренюк.

Заступник голови державної адміністрації наголосив також і на підготовці до зими доріг району.
– Підготовка об’єктів дорожньо-мостового господарства проводиться на базі підприємств філії «Черкаський райавтодор» та Черкаської ДЕД, якими підготовлено 7 одиниць спеціалізованої техніки та 0,161 тисяч тонн посипочного матеріалу та реагентів (протиожеледна суміш – 50 тонн, фрикційний матеріал – 100 тонн, сіль – 11,5 тонн), – наголосив він.
– До початку опалювального періоду 2015-2016 року має бути забезпечена 100% підготовка об’єктів соціальної сфери, теплопостачання, водопостачання та дорожньо-мостового господарства до стабільної роботи в осінньо-зимовий період, – наголосив Костянтин Омаргалієв.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x