Уманський «Дзвін» привіз диплом із Сорочинського ярмарку

Уманський «Дзвін» привіз диплом із Сорочинського ярмарку

З 18 по 23 серпня 2015 року всі дороги вели на Миргородщину у село Великі Сорочинці Полтавської області. Ще б пак, адже тут проходив відомий Сорочинський ярмарок, який колоритно описав свого часу відомий письменник Михайло Гоголь. Українські пісні, народні ремесла, національні традиції… Як відомо, Сорочинський ярмарок щороку збирає понад тисячу учасників та близько мільйона гостей як з України, так і з близького і далекого зарубіжжя.

22 серпня своє творче відрядження в Сорочинці здійснив фольклорний колектив «Дзвін» Косенівського Будинку культури Уманського району, керівник Галина Горбачова. Про це «Нова Доба» дізналася в Уманській РДА.

Уманський «Дзвін» привіз диплом із Сорочинського ярмарку

У широкомасштабній творчій програмі щорічного фестивалю народної творчості на Національному Сорочинському ярмарку наші земляки взяли участь у Всеукраїнському конкурсі фольклорних колективів.

Розпочали свій виступ учасники гурту з Косенівки, як і годиться, з вручення шанованому журі запашного короваю з нового урожаю на рушнику. На головній сцені фольклористи вели себе, як справжні зірки. Вони співали душею, знайомлячи тисячі відвідувачів з бездонним багатством співочої спадщини нашого регіону. Глядачі на оплески не скупилися, а багаточисленні шанувальники української пісні підтримували наш колектив спільними співами.

За рішенням журі конкурсу Національного Сорочинського ярмарку-2015 Фольклорний гурт «Дзвін» нагороджено Дипломом ІІ ступеню.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x