У Кам’янці пройшла районна серпнева конференція освітян

У Кам’янці пройшла районна серпнева конференція освітян

Традиційно перед початком нового навчального року, 27 серпня 2015 року, у районному будинку культури освітяни Кам’янського району зібрались на педагогічну конференцію, аби підбити підсумки розвитку освітньої галузі за минулий навчальний рік та визначити плани на майбутнє.

На ній були присутні перший заступник голови Кам’янської районної державної адміністрації Богдан Солошенко, голова міської ради Володимир Тірон, головний спеціаліст виконавчого апарату районної ради Валентин Безверхий, начальник відділу освіти райдержадміністрації Олександр Потапенко, голова Кам’янської районної організації Просфспілки працівників освіти та науки України Олександр Шамрай, педагоги загальноосвітніх шкіл району та ін.

Захід відкрили вихованці будинку творчості та юнацтва святковим вітанням педагогам району.

Усіх учасників конференції з початком нового навчального року привітав перший заступник голови райдержадміністрації Богдан Солошенко. У своєму вітальному слові він, зокрема, зазначив:
«В нинішніх складних умовах усі ми прагнемо миру, безпеки, якнайшвидших позитивних змін, політичної, економічної та соціальної стабільності, прагнемо ефективних реформ і прозорого фінансування освітньої сфери, надання більших повноважень в управлінні освітою для місцевого самоврядування. Підвищення іміджу школи та професії учителя стають сьогодні першочерговим завданням, оскільки саме вони відповідальні за виховання громадян України. Сьогодні учителі повинні продовжувати виконувати свою основну місію – вчити та виховувати дітей, а також – доносити правду до своїх учнів, їхніх батьків про ситуацію в країні. Важливо, щоб голос освітян зазвучав в кожному місті, селі і районі, щоб слово українського Вчителя сіяло віру і впевненість в наше майбутнє, допомагало зберегти єдність і благополуччя українського народу».

Про підсумки розвитку дошкільної, загальної середньої, позашкільної освіти району у 2012/2013 навчальному році та завдання на 2014-2015 навчальний рік та завдання на 2015-2016 навчальний рік» ознайомив присутніх начальник відділу освіти райдержадміністрації Олександр Потапенко.

– Розвиток дошкільної освіти є одним із пріоритетів розвитку освіти. Мережа дошкільних навчальних закладів району формується відповідно до соціальних потреб, з урахуванням демографічної, соціально-економічної ситуації. Для забезпечення права дітей на якісну дошкільну освіту в районі функціонує 19 дошкільних навчальних закладів. 18 – закладів комунальної форми власності, один – державної, належить Кам`янському спиртово-горілчаному комбінату. Для забезпечення освітніх потреб учнівської молоді у минулому навчальному році функціонували: 16 шкіл І-ІІІ ступенів, 2 школи І-ІІ ступенів, еколого – економічний ліцей та Михайлівська спеціальна загальноосвітня школа – інтернат, з них 16 – заклади сільської місцевості. Цими закладами охоплено 2515 учнів це на 1501 учень менше ніж 10 років тому, – зазначив Олександр Петрович.

Кращим правникам освіти та колективам навчальних закладів у підготовці до нового навчального року було вручено почесні грамоти департаменту освіти та науки Черкаської обласної державної адміністрації та відділу освіти райдержадміністрації.

Та як зауважували учасники конференції, подібні заходи, це – своєрідний заряд енергії перед новим навчальним роком. Адже вони дають можливість поспілкуватись з колегами, обмінятися думками, обговорити проблеми навчального процесу, щоб увійти в новий навчальний рік з наснагою і новими силами, щоб творити самим і надихати інших.

Ірина СКОРИК

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x