Звільнити керівника черкаського Автодору вимагають дорожники та обласні депутати

Звільнити керівника черкаського Автодору вимагають дорожники та обласні депутати

Проти перебування на посаді керівника Служби автомобільних доріг у Черкаській області Андрія Мартинюка виступили працівники служби та депутати Обласної ради. Про це повідомляє власний кореспондент «Нової Доби».

Сьогодні на сесії Черкаської обласної ради депутат Михайло Мушієк, голова комісії з питань роботи галузей народного господарства, оприлюднив звернення фракції «Батьківщина» до голови державного агентства автомобільних доріг України «Укравтодор» Сергія Підгайного. Депутати вказують на «Неякісний та несвоєчасний ремонт дорожного покриття, заборгованість дорожного господарства» в області. Тому пропонують розглянути доцільність перебування на посаді начальника Служби автомобільних доріг у Черкаській області Андрія Мартинюка.

– Особисто запрошували його до адміністрації на сьогодні, на сесію. Спочатку сказали, що він хворіє на лікарняному. А потім заступник його каже, що він поїхав до міліції проводити якісь слідчі дії. Таке відношення до депутатського корпусу є неприпустимим, – заявив депутат Мушієк.

Згодом на засіданні сесії Роман Швидкий, заступник начальника з фінансово-економічних питань Служби автомобільних доріг у Черкаській області, повідомив, що його керівник справді перебуває у міліції на допиті. Туди його викликали повісткою.

Окрім того, як повідомили в ЧОДА, звільнення Андрія Мартинюка вимагали учора й працівники служби доріг. Понад півсотні працівників філій «Облавтодору» в четвер увечері приїхали на розмову до Юрія Ткаченка. До неї долучилися і депутати обласної ради.

– Мартинюк досі не знає нікого, не спілкується навіть із керівниками райавтодорів і дільниць, – пояснює голова Черкаського об’єднання профспілкових організацій працівників дорожніх господарств Галина Овчаренко. – «Облавтодор» йому не потрібен. Працює, з ким йому вигідно. Виганяє досвідчених працівників, натомість наймає собі угодних. Такого терору у Службі, як зараз, я ще не бачила за 35 років роботи. Те, що в області зараз найгірші шляхи по країні, – відповідальність Мартинюка. Ми навіть чіткого плану роботи не маємо. Люди хочуть працювати, а немає як, не витримують. При цьому по 3-4 місяці не бачать зарплати.

Жінку підтримують і решта присутніх. У кожного до керівництва Служби автомобільних доріг області – низка претензій і докорів. Кажуть: невдоволених в рази більше, вони – обрані представники від своїх колективів.

– Я розумію невдоволення дорожників, – зауважує голова Черкаської ОДА Юрій Ткаченко. – Я неодноразово висловлював своє ставлення до роботи начальника Служби автомобільних доріг області. Також звертався і до його безпосереднього керівника з Укравтодору, до Мінінфраструктури. Обласна фінінспекція після своєї перевірки теж порушила питання про відповідність Мартинюка займаній посаді. Однак поки що кадрове рішення компетентними на це органами не ухвалено. Депутати вимагатимуть звіту її начальника.

Очільник області запевнив протестувальників: їхнє звернення разом зі своїм негайно відправить до офіційного Києва. Дорожники наголосили: раптом у Кабміні їх не почують – поїдуть туди особисто.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x