Рятувальники навчали канівчан безпечно поводитися із феєрверками

Рятувальники навчали канівчан безпечно поводитися із феєрверками

Незабаром усю країну охопить феєрія святкування Новорічних та Різдвяних свят, які не можна уявити без красунь-ялинок, що виблискують вогниками різнобарвних гірлянд та іграшок, гучних феєрверків, петард, салютів та інших новорічних атрибутів. Отож, щоб вогонь не наробив непоправного, і ніщо не зіпсувало святковий настрій рятувальники Управління ДСНС у Черкаській області 25 грудня вирушили в інформаційний рейд містом Канів. Про це «Новій Добі» повідомила прес-служба Управління ДСНС України у Черкаській області.

Спілкуючись із населенням, співробітники ДСНС звернули увагу громадян на заходи безпеки щодо встановлення новорічних ялинок та поводження з піротехнічними засобами. Фахівці Служби порятунку наголосили громадянам, на необхідності бути пильними й уважними, і не забувати, що несправної гірлянди, запаленої свічки чи бенгальського вогню достатньо, аби красуня ялинка перетворилася на джерело вогняної небезпеки. Отож, аби цього не трапилося, ялинку потрібно встановлювати на стійку основу. Для освітлення ялинки слід використовувати електричні гірлянди лише промислового виробництва. Підключати їх до мережі треба за допомогою штепсельних з’єднань. Також не зайве пам’ятати: в жодному разі не можна залишати без нагляду ввімкнуту ілюмінацію.

Феєрверки, петарди, ракети та інші вибухові «іграшки» завжди притягували до себе увагу не тільки дітвори, а й дорослих. Безумовно, ці яскраві видовища дарують людям радість та захоплення, проте варто пам’ятати і про так званий «інший бік медалі»: саме ці розваги нерідко закінчуються пожежами, на яких чимало людей отримують опіки і травми. Отож, щоб не постраждати і не потрапити до лікарні, не лишитись серед зими просто неба, а таки зробити свято яскравим та незабутнім рятувальники наголосили місцевим мешканцям, що необхідно бути уважними і чітко дотримуватись вимог поводження з піротехнічними виробами.

– Не купуйте піротехнічні засоби на ринках чи в переходах. Купуйте лише в магазинах, які мають ліцензію на продаж піротехніки. Перед застосуванням обов’язково прочитайте інструкцію та переконайтесь, що виріб не прострочений. У жодному разі не використовуйте піротехнічні засоби в закритих приміщеннях та при запалюванні феєрверків якнайшвидше відійдіть на безпечну відстань (30-40 м). Пам`ятайте, використання бенгальських вогнів та інших піротехнічних виробів дітьми повинно проходити лише при нагляді дорослих, – зауважили співробітники ДСНС.

Особливу увагу під час рейду інспектори ДСНС звернули на батьків із дітьми. Рятувальники пояснили дорослим, що з усіх видів піротехнічних виробів безпечними для дітей є тільки хлопавки та бенгальські свічки, проте і в цьому випадку варто бути обережними, і наодинці з такими іграшками дітей краще не залишати.

А щоб люди краще запам’ятали вимоги безпеки, рятувальники вручили їм тематичні листівки.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x